Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

SATURDER, Kaymakam Gürbüz başkanlığında toplandı

KARS (AA) - Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Kaymakam Muhammed Gürbüz başkanlığında kent merkezindeki bir otelde toplandı.Toplantıda, kış sezonunda yapılan faaliyetler, turizm potansiyeli...

SATURDER, Kaymakam Gürbüz başkanlığında toplandı

KARS (AA) - Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Kaymakam Muhammed Gürbüz başkanlığında kent merkezindeki bir otelde toplandı.

Toplantıda, kış sezonunda yapılan faaliyetler, turizm potansiyeli ve bundan sonra yapılması planlanan konular ele alındı.

Kaymakam Gürbüz, burada yaptığı konuşmada son iki yıl içerisinde hayata geçen projelerle turizme bakış açısında çok önemli yol kat edildiğini belirtti.

Yapılan çalışma ve hayata geçen projelerin yeterli olmadığına dikkat çeken Gürbüz, şöyle konuştu:

"Bizler kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri olarak Sarıkamış'ta 12 ay sürdürülebilir turizm faaliyetleri için özellikle yabancı turistlerde, ekonomik düzeyi daha yüksek kitlelerle bağlantı kurmalıyız. Yerli ve yabancı turizm acenteleriyle mutlak suretle iletişim halinde olmalıyız. Sarıkamış'ı marka yapmaktan başka çaremiz yok. Bu anlamda turizm işletmecileriyle bölgenin tanıtım faaliyetlerini daha profesyonel şekilde yapmak durumundayız."

Dernek Başkanı Mir Hasan Taş ise turizm faaliyetleri açısından bütün otel işletmecileri ve dernek olarak sorunların çözümü için ortak hareket ettiklerini söyledi.

  İlçede hizmete açılan konaklama tesisleriyle yatak kapasitesinin her geçen gün arttığını belirten Taş, "Hedefimiz daha çok yerli ve yabancı turisti bölgemize çekebilmek. Bu manada SERKA, KOSGEB gibi kurumlara proje hazırlayarak destek alacağız. Nisan ayının ilk haftasında KOSGEB'in de destekleriyle otel işletmecilerimizle Bakü'de yapılacak turizm fuarına katılacağız. İnşallah yapacağımız görüşmelerden olumlu neticelerle döneriz" diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımcılara Kars ve Sarıkamış'ı tanıtan video izletildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber