Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:18 Yorum: 0

"SAÜ 3+1 ve 7+1 Öğrencilerinin İşletmelere Yerleştirme Töreni"

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: "Üniversite sanayi işbirliği bir zincir halkasıdır, şu anda çok iyi bir zincir halkası oluşturduk, halkalardan bir tanesi zayıf olduğunda bu iş yürümez"

'SAÜ 3+1 ve 7+1 Öğrencilerinin İşletmelere Yerleştirme Töreni'

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversite sanayi işbirliği bir zincir halkasıdır, şu anda çok iyi bir zincir halkası oluşturduk, halkalardan bir tanesi zayıf olduğunda bu iş yürümez" dedi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "3+1 ve 7+1 Öğrencilerinin İşletmelere Yerleştirme Töreni"nde konuşan Elmas, bir üniversitenin uluslararası alanda bilgi üretme görevi olduğunu, üniversitenin bu alanda yaptığı çalışmalarla ödüller aldığını söyledi.

Üniversite sanayi işbirliği konusunda koordinasyon sağlamak istediklerini belirten Elmas, "Biz de bu konudaki eşiği aşalım istedik ve bu projeyi ön lisans programında başlattık" dedi.

Elmas, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında bine yakın öğrenciyle başlanılan proje için şu anda 2 bin öğrenciyi yerleştireceklerini, 2 yıl önce 600 olan sanayici sayısının yaklaşık bin 400'e ulaştığını bildirdi.

Lisans öğrencileri için de aynı sistemi başlattıklarını kaydeden Elmas, şöyle devam etti:

"Lisans öğrencilerimiz projelerini sanayinin ufak, büyük, küçük sorununun çözümüne yönelik yapacak. Aynı şekilde yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de bir yıldır sistem kurmaya çalışıyoruz. Lisans öğrencilerinin sorunun çözümüne yönelik tezlerine  destek  vereceğiz. Bu konuda da toplum, sanayi ve bölge sorununun çözümüne yönelik çalışma yapana iki kat fazla destek vereceğiz. Biz, bu kapıların tamamını açmak istiyoruz. Üniversite sanayi işbirliğinde iyi bir zincir oluşturduk. Halkalardan bir tanesi zayıf olduğunda bu iş yürümez."

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da TEKNOKENT ve Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı, Ar-Ge çalıştayı, 3+1 ve 7+1 projelerinde Sakarya Üniversitesi ile ortak çalışmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversite sanayi işbirliğinde arzu ettikleri başarıya ulaştıklarını dile getiren Kösemusul, "Nitelikli insan yetiştirmek zorundayız, bu yüzden üniversitemizle çalışıyor, liselerimize önem veriyoruz. SATSO Endüstri Meslek Lisesi inşaatı yükseliyor. TOBB'un şehrimize hediyesi olan Kız Meslek Lisemizin de inşallah çok yakında temeli atılacak" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber