Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

SAÜ'de "Kent Mekan ve Kimlik; Kentsel Pratikler" konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi'nce (SASGEM)  "Kent Mekan ve Kimlik; Kentsel Pratikler" konferansı düzenlendi.Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim...

SAÜ'de 'Kent Mekan ve Kimlik; Kentsel Pratikler' konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi'nce (SASGEM)  "Kent Mekan ve Kimlik; Kentsel Pratikler" konferansı düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Alver, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, insanların mekandan aldıkları ve verdikleriyle kimlik kazandığını söyledi. 

Mekanın, dolayısıyla da şehrin, coğrafya ve yer kavramlarından farklı olarak, insan eliyle meydana geldiğini anlatan Alver, şehrin ve coğrafyanın, bu anlamdaki bilgisine sahip olmadığını kaydetti.

Alver, bu yönüyle şehirlerin ait oldukları toplulukların sembolü olduğunu vurgulayarak, şehrin ruhunun, her toplumun, hatta her bireyin şehre yüklediği anlamla oluştuğunu dile getirdi. 

"Kentsel pratikler" kavramına da değinen Köksal Alver, "İnsanların bir şehirde yaşama biçimi, şehirden aldıkları veya alamadıkları, sevdikleri veya sevemedikleri de kentsel pratikler olarak ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber