Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

SAÜ'de "Mezhepsel Çatışmaların Gölgesinde Ortadoğu'da Yeni Dengeler" Konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Mezhepsel Çatışmaların Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Dengeler'' başlıklı konferans düzenlendi.SAÜ...

SAÜ'de 'Mezhepsel Çatışmaların Gölgesinde Ortadoğu'da Yeni Dengeler' Konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Mezhepsel Çatışmaların Gölgesinde Ortadoğu’da Yeni Dengeler'' başlıklı konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, Ortadoğu'da mezhep aidiyetinin, devlet aidiyetinden çok daha yerleşik ve kadim olduğunu söyledi.

 Büyükkara, dünyanın en sorunlu bölgesi olan Ortadoğu’da barışın sağlanmasında dikkate alınması gereken en önemli unsurlardan birisinin, dini ve mezhebi oluşumlar olduğunu ifade ederek, "Bugün bölgedeki en eski ulus-devlet bile 100-150 yıllık bir tarihe sahip değilken, mezhepler ve mezhepsel aidiyet duygusu en az bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu gerçek bir kenara bırakılarak Ortadoğu'da çözüm aranması anlamsızdır'' dedi.

Ortadoğuda, halkın mezhepsel aidiyeti bir sığınak olarak gördüğünü kaydeden Büyükkara, bu yapının dış müdahalelerle düzelmesinin imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber