Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

SAÜ'den Yangın Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

KOCAELİ (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Türkiye'de ilk defa "Yangın Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı"nı yürürlüğe...

SAÜ'den Yangın Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

KOCAELİ (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Türkiye'de ilk defa "Yangın Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı"nı yürürlüğe koymak için çalışma yaptıklarını bildirdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi'nde (KOBİTEM) incelemelerde bulunan Torkul, yaptığı açıklamada, SAÜ bünyesinde açmayı planladıkları "Yangın Güvenliği Mühendisliği Yüksek Lisans Programı" kapsamında Kocaeli itfaiyesiyle işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 

İtfaiyeciliğin çok önemli ve geliştirilmesi gereken bir meslek olduğunu dile getiren Torkul, Türkiye'de ilk defa yürürlüğe koymak için çalışma başlattıkları yüksek lisans programının uygulamaya dönük, sonuç odaklı ve mesleğin bilimsel tüm yönlerini kapsayan bir yapıda olmasına özen gösterdiklerini kaydetti.

Torkul, iş güvenliği mühendisliğinin Türkiye'de popüler hale geldiğini ve bunun alt dallarından birinin de yangın güvenliği mühendisliği olduğuna dikkati çekerek, "Gelişmiş ülkelerde yangın güvenliği mühendisliğiyle ilgili yüksek lisans ve doktora seviyesinde çok ciddi bilimsel çalışmalar var ama bizde maalesef henüz yeterli bir çalışma yok. O nedenle biz bunun ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Programın açılmasıyla, ülkemizde yangın güvenliği mühendisliğinin bilimsel altyapısı oluşmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Programın açılmasıyla ilgili belediyelerin ve havaalanlarının itfaiye teşkilatları ile askeri birliklerin yangın subaylarından yoğun talep geldiğini aktaran Torkul, yüksek lisans programının 2015-2016 öğretim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Prof. Dr. Torkul, daha sonra beraberindeki akademisyenlerle KOBİTEM eğitim alanında incelemelerde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber