Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Ekim 2016 - 15:45 Yorum: 0

SAÜ’lü öğrenciler şehitleri andı

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören öğrenciler Şemdinli şehitlerini andı.

SAÜ’lü öğrenciler şehitleri andı

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenim gören öğrenciler Şemdinli şehitlerini andı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 20 kilometre mesafede Durak 2. Hudut Bölüğü önündeki kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından 5 ton bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırısında şehit olan askerler, Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin etkinliğinde anıldı.

Sakarya Üniversitesinde merkez kafeteryada düzenlenen etkinlikte saldırıda şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında öğrenciler adına Mustafa Kaya bir açıklama yaptı.

Kaya, "Ateş öyle bir düşer ki, kaç kişinin ocağı söner. Şemdinli'de aldığımız şehit haberi sadece o saldırıda şehit olanların evlerine, mahallelerine değil, bütün yurdu sardı. O ateş bugün burada Sakarya Üniversitesinde okuyan herkesin yüreğinde yanıyor. Bu ateş sadece bir şehit evine düşmedi. Büyük Türk milleti böyle oyunları, senaryoları çok gördü ve kavgaları da çok verdi. Türk Milletinin muharebelerde düşmanı bu ülkeden atmak için alınan kararlılık nasıl iradesinde vardı ise bugün bizde de aynı irade var. Bugün burada SAÜ'lü öğrenciler olarak Amerikanın açık seçik desteklediği, silah verdiği, eğittiği PKK terörünün bizden aldığı canları anıyoruz. Buradaki herkes gerekirse canını vermek için hazır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber