Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 18:28 Yorum: 0

SAÜ’nün uygulamalı eğitim modeline tam not

Teknoloji Fakültesi ve MEYOK (Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü), BAŞSİAD (Başarılı Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri...

SAÜ’nün uygulamalı eğitim modeline tam not

Teknoloji Fakültesi ve MEYOK (Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü), BAŞSİAD (Başarılı Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Yapılan toplantıda 3+1 ve 7+1 eğitim modelleri, iş dünyası ve üniversite işbirlikleri hakkında görüşler paylaşıldı. Ağırlıklı olarak Kocaelili İş Adamlarından oluşan BAŞSİAD üyelerine Sakarya Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmalar, iş dünyasından beklentiler ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı. Gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde öğrencilerine daha mezun olmadan iş tecrübesi kazandıran SAÜ Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulları, öğrencilerini işletmelerle birlikte günün koşullarına göre hazırlamaya devam ediyor. Her yıl yaklaşık 2 bin civarında öğrencinin "işyeri uygulaması" kapsamında işletmelere gönderildiği eğitim modelleri sayesinde, işletmelerin aradıkları nitelikli işgücüne ulaşmaları hususunda önemli katkılar sağlanıyor. Ayrıca, yapılan uygulamalı eğitimin de bir çıktısı olarak işletmeler ve üniversite nezdinde geliştirilen ilişkiler proje, söyleşi, seminer vb. etkinliklerle faydaya dönüşüyor.

Sakarya Üniversitesi nezdinde gerçekleştirilen 3+1 ve 7+1 eğitim modellerini beğeniyle karşıladıklarını belirten BAŞSİAD yönetim kurulu üyeleri, bu uygulamaların diğer üniversitelere de örnek olması gerektiğini ifade ettiler. İşletmelerin büyümesinden katma değer ürün üretimlerine kadar her alanda nitelikli istihdam sorunu ile karşılaştıklarının altını çizen temsilciler, 3+1 ve 7+1 gibi uygulamaların yaygınlaşması ile üniversiteler ve işletmeler arasında daha yakın ilişkilerin kurulacağına ve bu sayede birlikte çözümler üretilebileceğine inandıklarını vurguladılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber