Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:48 Yorum: 0

“Savaş, Göç Ve Suriye” Paneli

Suriye'de yaşanan iç savaşın ülkemizde en çok etkilediği bölgelerden olan Adana'na da Gazeteci Yazar Fehim Taştekin, Araştırmacı Yazar Bereket Kar, Gazeteci...

“Savaş, Göç Ve Suriye” Paneli

Suriye'de yaşanan iç savaşın ülkemizde en çok etkilediği bölgelerden olan Adana'na da Gazeteci Yazar Fehim Taştekin, Araştırmacı Yazar Bereket Kar, Gazeteci Yazar Yusuf Karadaş'ın panelist olarak katıldığı "Savaş, Göç ve Suriye" konulu panel düzenlendi.

Panele Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve Zülfikar İnönü Tümer ile CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu'da katıldı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Prof. Dr. Adnan Gümüş'ün yönettiği panelin açılış konuşmasını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Suriye'de yaşanan savaşın ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki etkisine değinen Karalar, Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin yüzde 38'inin ülkelerine dönmeyi düşünmediğini belirtti. Başkan Karalar, "Seyhan Belediyesi'nin katkıları ile Türkiye'de ilk ve tek olan bir araştırma yaptık. Bu araştırmada ilçemizdeki mültecilerin durum tespitini içeren bir rapor hazırlandı. Bu rapora göre bugün Suriye'de savaş son bulsa dahi ülkemize gelen mültecilerin yaklaşık yüzde 38'i ülkelerine dönmek istemiyor. İşte bu nedenle belediyelerinde içerisinde bulunacağı bir çalışma yapılması gerekli" ifadelerine yar verdi.

Panelin ardından davetliler Suriye'deki savaşı fotoğraflayan Hagop Vanesian'ın "Unutulan İnsanlık" konulu fotoğraf sergisinin gezdi.

“Savaş, Göç Ve Suriye” Paneli

“Savaş, Göç Ve Suriye” Paneli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber