Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 18 Nisan 2022 - 14:43 Yorum: 0

Savaş mağduru Ukraynalılara Maltepe’de eğitim desteği

Rusya ile yaşanan savaş nedeniyle Ukrayna'yı terk ederek Maltepe'ye yerleşen gençlere Maltepe Belediyesi kucak açtı.

Savaş mağduru Ukraynalılara Maltepe’de eğitim desteği

Rusya ile yaşanan savaş nedeniyle Ukrayna'yı terk ederek Maltepe'ye yerleşen gençlere Maltepe Belediyesi kucak açtı. Savaş mağduru gençlere Maltepe Belediyesi tarafından ücretsiz dersler ve kurslar verilmeye başlandı, ailelerine de atölye çalışmalarıyla destek olunuyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkelerini terk edip, İstanbul'da Maltepe'ye yerleşen ailelere Maltepe Belediyesi'nden destek geldi. Belediye savaş mağduru çocuk ve gençlere kendi bünyesinde ücretsiz dersler ve çeşitli kurslar vermeye başladı.

Maltepe Belediyesi tarafından Altayçeşme Mahallesi'nde hizmete açılan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki dersliklerinde Ukraynalı öğrencilere ücretsiz eğitim verilmeye başladı. 21 Mayıs'tan itibaren tam kapasite hizmete açılacak olan kültür merkezinde, Cumhuriyet Eğitim Merkezi olarak faaliyete başlayan dersliklerde savaş mağduru Ukraynalı 30 öğrenciye ücretsiz Türkçe derslerinin yanı sıra meditasyon, yoga ve pilates kursları veriliyor. Merkezde ayrıca aileler için de atölye çalışmaları yapılıyor.

"Savaşın karşısında, barışın yanındayız"

Maltepe'ye gelen savaş mağdurlarının yaralarını sarmak için çalışan Maltepe Belediyesi, 24 Nisan'da Seyirtepe Sosyal Tesisi'nde Paskalya buluşması yapacak. Tüm savaş mağdurları Maltepe Belediyesi'nin sosyal tesislerinden ücretsiz hizmet alacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Biz her koşulda savaşın karşısında barışın yanındayız. Çünkü savaş yıkımdır. Bugün Maltepe'de onlarca savaş mağduru ailemiz var. Biz Maltepe Belediyesi olarak savaş mağduru kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Onların eğitimleri aksamasın, hayatları yok olmasın diye ne gerekiyorsa yapacağız. Maltepe Belediyesi'nin kapıları Ukraynalı kardeşlerimize sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber