Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Kasım 2014 - 13:23 Yorum: 0

"Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" paneli yapılacak

GAZİANTEP (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlediği "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" paneli 10-11 Kasım'da Gaziantep'te...

'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' paneli yapılacak

GAZİANTEP (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlediği "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" paneli 10-11 Kasım'da Gaziantep'te yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, KADEM'in savaş mağduru kadın sığınmacıların sorunlarına çözüm aramak için düzenleyeceği uluslararası panelin ilk gününde, "Geçici Korumamız Altındaki Suriyeliler, Güvenli Ortam Arayışı: Savaş Mağduru Kadınlar, Geçici Korumamız Altındaki Savaş Mağduru Kadınların Güçlendirilmesi" başlıkları altında oturumlar gerçekleştirilecek. 

Panele, Türkiye'deki savaş mağduru sığınmacılara ilişkin çalışmalar yürüten yetkili kurumların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, akademisyenler ve psikologlar katılacak.

İHH'nın Suriye'de savaşın çocuklar ve aileler üzerinde bıraktığı etkilerin ele alındığı "Ev" isimli kısa filminin gösteriminin de yapılacağı panelde Tülay Gökçimen'in "Haykırış" isimli belgeselinin kısa gösterimi sunulacak.

Panelin ikinci gününde ise Gaziantep'in kültürel mirasını barındıran "Zeugma Müzesi" gezilecek, ardından sığınmacıların kaldığı kamp ziyaret edilerek, kadınların içinde bulunduğu şartlar ve iyileştirmeler konusunda alınacak inisiyatiflerin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber