Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Nisan 2014 - 23:28 Yorum: 0

Savaşın sona ermesi için dua ettiler

Adıyaman'daki çadır kentte barınan Suriyeliler, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde ülkelerindeki savaşın sona ermesi için dua etti

Savaşın sona ermesi için dua ettiler

ADIYAMAN (AA) - Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'daki çadır kentte barınan Suriyeliler, kendileri için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, Suriye'deki savaşın sona ermesi için dua etti.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen çadır kentteki etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Suriyeli kız çocuklarından oluşan grubun seslendirdiği ilahilerden etkilenen aileler, duygusal anlar yaşadı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, etkinlikte, Suriyeli sığınmacıları kardeş gibi gördüklerini ve sevdiklerini söyledi.

Suriyelilerin "muhacir" olduğunu ve Türk halkının ise onlara "ensarlık" yaptığını vurgulayan Öztürkçü, şunları kaydetti: 

"Burada olduğunuz müddetçe bizim misafirimizsiniz. Memnuniyet ve samimiyetle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanlığa ışık tutan, kardeşliği, paylaşmayı, vefayı ve mazluma sahip çıkmayı bizlere öğreten Hazreti Peygamberin doğduğu mübarek ay olan Kutlu Doğum Haftasının, sizlerin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum."

Öztürkçü, Suriye'de yaşanan olayların son bulması için dua ettiklerini belirterek, sığınmacıların bir an önce vatanlarına dönmeleri temennisinde bulundu.

- "Bize yüreğinizi açtınız"

Suriyeli Bilal El Dali ise misafirperverliğinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Türkiye'nin çok merhametli ve büyük bir devlet olduğuna dikketi çeken Dali, "Zalimlerin zulmünden kaçarken bizlere yüreğinizi ve gönlünüzü açtınız. Suriye halkı olarak sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Temennimiz bu Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile ülkemizdeki olayların sona ermesi ve vatanımızın huzura kavuşmasıdır" diye konuştu.

Toplu duanın ardından, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan ile katılımcıların Suriyeli sığınmacılara gül dağıtmasıyla sona eren etkinliğe, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün, AFAD İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber