Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Savcı Sayan: "MHP eğer 15 Temmuz’dan önce dizayn edilmiş olsaydı darbeyi bertaraf edemezdik"

CHP eski Parti Meclisi üyesi Savcı Sayan, "MHP 15 Temmuz'dan önce dizayn edilmiş olsaydı, darbeyi bertaraf edemezdik" dedi.

Savcı Sayan: 'MHP eğer 15 Temmuz’dan önce dizayn edilmiş olsaydı darbeyi bertaraf edemezdik'

CHP eski Parti Meclisi üyesi Savcı Sayan, "MHP 15 Temmuz'dan önce dizayn edilmiş olsaydı, darbeyi bertaraf edemezdik" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen konferansta konuşan Savcı Sayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz sonrası dik duruşuyla puan kazandığını ifade ederek, "Eğer MHP 15 Temmuz'dan önce dizayn edilmiş olsaydı, hepimize geçmiş olsun, 15 Temmuz'u kesinlikle bertaraf edemezdik. Allah Devlet Bahçeli'den razı olsun. Çıktı aslanlar gibi. Ben Baykal ile yıllarca siyaset yaptım. Çok yakınında bulundum. Devlet adamı olduğuna inanıyorum. Fakat 15 Temmuz sürecinde Baykal'ın tavırlarını beğenmedim. Baykal ile Devlet Bahçeli'yi yan yana koyup, kime oy verirsin deseler, ben Bahçeli'ye veririm. Çünkü daha dik durdu. Böyle olması gerekiyor" dedi.

Sayan, "Tayyip Erdoğan'ı sevmek zorunda değilsiniz. Ama bayrağı sevmek zorundayız. Ezanı sevmek zorundayız. 780 bin kilometrekareyi namusumuz olarak görüp korumak zorundayız. Burada siyasi partiye bakılmaz. Burada ırka bakılmaz, renge bakılmaz. Çadır çöktüğü zaman, çadırın altında kim varsa, apartman çöktüğü zaman o apartmanın altında kim varsa, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, kim varsa birlikte yok olacak" dedi.

Kardeşliğin bozulması için oyunlar oynandığının altını çizen Savcı Sayan, "FETÖ'yü getiriyorlar, olmuyor. PKK'yı getiriyorlar, olmuyor. DAEŞ'i getiriyorlar, olmuyor. Alevi, Sünni ayrımı yapıyorlar, olmuyor. Kürt-Türk ayrımı yapıyorlar, olmuyor. Bakınız, ben Balıkesir'de, Türkiye'nin bir uçunda bulunan Edremit'te toplanan siz değerli kardeşlerime, memleketin öbür ucundan gelmiş bir Kürt olarak, size Türkiye'yi anlatıyorum. İşte bu namussuzlar, bu alçaklar, benim ve sizin kardeşliğimizi kıskandıkları için böyle kuduruyorlar. Balıkesir Ağrı'ya gidecek, Ağrı Balıkesir'e gidecek. Trabzon Mersin'e gidecek, Mersin Trabzon'a gidecek. Biz bu memleketi onlara kaptırmayacağız" diye konuştu.

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, Savcı Sayan'a konferansı için teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber