Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 05 Mayıs 2016 - 20:20 Yorum: 0

Savdes-sen’den Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Önünde Basın Açıklaması

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası üyeleri, sendikal örgütlenme haklarını almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın...

Savdes-sen’den Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Önünde Basın Açıklaması

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası üyeleri, sendikal örgütlenme haklarını almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN), tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı girişinde basın açıklaması yapıldı. "Savunma Ve Güvenlik Hizmet Kolumu İstiyorum" pankartlarının açıldığı basın açıklamasına, SAVDES-SEN Ankara 2 nolu Şube Başkanı İsmail Çömez, Şube Başkan Yardımcıları ve çok sayıda üye katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Pehlivan, Anayasa Mahkemesi kararı ile Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan devlet memurları olarak, asıl hizmetleri olan savunma yerine, kendileriyle doğrudan ilgisi olmayan büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolu altında örgütlenmek zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Kuruldukları ilk günden itibaren sürekli, 4688 sayılı Kanuna 12'in hizmet kolu olarak, "Savunma ve Güvenlik Hizmet Kolunun" eklenmesi mücadelesi verdiklerini belirten Pehlivan şunları söyledi:

"Doğru olanı da bu idi. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız sürekli duyarsız kaldı. Milli Savunma Bakanlığımız bu konuda biri bir önceki hükümet dönemi, en son bu hükümet döneminde yani 17 Aralık 2015 tarihinde olmak üzere iki defa kanun değişiklik teklifinde bulundu. Bu arada, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde kurum sendikalarının yüzde 75'lere varan sendikalaşma oranı, konfederasyonların iştahını kabartmış, normal yolla üye alamayınca, böl parça yönet mantığı ile Danıştay da, sağlık vb. meslek farklılıklarını gerekçe göstererek dava açmışlar ve sendikal linç anlamına gelen kararlar aldırmışlardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında "Savunma ve Güvenlik Hizmet Koluna" yönelik çalışma yapılması gerekirken, konfederasyonların baskısı ile Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan devlet memurlarını meslek ve iş yeri esasına göre, sağlık, enerji gibi ilgisiz hizmet kollarına ayırmak için toplantı yapılıyor. Toplantıya da, SAVDES-SEN'i temsilen Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Türkmen ve Sebahattin İlgin katılıyor. Haklı mücadelemizi o masada sonuna kadar sürdürecekler."

"SENDİKAL ÖRGÜTLENME HAKKINI 20 YIL BEKLEDİK. GEREKİRSE BİR 20 YIL DAHA BEKLERİZ"

"Üye sayıları 800 bini geçen konfederasyonların maalesef acziyeti bu. 9 bin kişilik SAVDES-SEN'le dahi baş edemeyip, mücadelesinden çekiniyor, gücü parçalamak için farklı hizmet kollarına ayırmaya çalışıyorlar" diyen Pehlivan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Merak etmeyin, biz bölündükçe tekrar birleşiriz. Birleşerek dimdik ayakta dururuz. Çünkü biz Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri kurum kültürünü almış, mücadeleye alışmış bir yapıyız. Yılmayız, vazgeçmeyiz. Sendikal örgütlenme hakkını 20 yıl bekledik. Gerekirse bir 20 yıl daha bekleriz, hakkımız olanı alırız. Ama unutmayın, bu parçalama ve linç girişimi en çok büyüklüğü ile övünenli vuracaktır. Atalarımız "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" sözünü boşa söylememiştir."

"BAŞBAKANDAN VE BAKANLARDAN BİZLERE DESTEK VERMELERİNİ İSTİYORUZ"

Personellere, "eğer örgütlü mücadeleye inanıyorsanız hizmet kolu mücadelesine destek verin, bütünleşmeye çalışın" çağrısından bulunan Pehlivan, "Gün, Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz tarafından imzalanarak 17 Aralık 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilen "Savunma ve Güvenlik Hizmet Koluna" yönelik kanun değişiklik teklifine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından sahip çıkma günüdür. STK'lara inanan ve güvenen Sayın Bakanlarımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan bu konuda bizlere destek vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber