Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Ağustos 2016 - 09:48 Yorum: 0

Sayar, Gaziantep’teki bombalı saldırı olayını kınadı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, önceki gün Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırı olayını kınadı.

Sayar, Gaziantep’teki bombalı saldırı olayını kınadı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, önceki gün Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırı olayını kınadı.

DTSO Başkanı Sayar, Gaziantep'teki bombalı saldırı olayının çok büyük bir acı olduğunu söyledi. İnsanların en mutlu gününde bomba patlatanlar için söylenecek sözcük bulamadığını kaydeden Sayar, "Açık ve net ki içeriden dışarıdan ülkeyi iç savaşa götürme girişimi var. Bir iki gündür çözüm süreci için olumlu sinyallerin, açıklamaların olduğu bir döneme de denk gelmesi tesadüf değil. Bu girişimi yapanların ülkede barış istemedikleri ortada. Burada başta siyaset kurumları olmak üzere toplumun tüm kesimleri dikkat etmek durumunda. Ancak en çok iktidar ve muhalefeti ile siyasi partilere sorumluluk düşüyor. Tamamıyla birbiri gibi düşünmeleri beklenemez ancak insanlarımızın ve ülkenin geleceği için içinde bulunduğumuz kritik dönemi göz önünde bulundurarak ortak paydalarda hep beraber, kimseyi dışarıda tutmadan bir arada olmaları, diyalog geliştirmeleri gerekiyor. Bu saldırılara iç savaşa sürükleme girişimine verilecek cevap tüm farklılıklarımızla kenetlenmektir. Ülkeyi iç savaşa götürme girişimine karşı panzehir, çözüm sürecinin başlatılması olacaktır. Çözüm süreci mutlaka başlamalıdır. Hepimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelere sabır diliyorum" dedi.

Gaziantep'de önceki gün akşam saatlerinde kına eğlencesi sırasında bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 51 kişi hayatını kaybetmiş, 69 kişi de yaralanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber