Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 16 Eylül 2014 - 12:34 Yorum: 0

Saygısız ve çirkin üslubu kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri törenindeki tartışmanın ardından BBP Genel Merkezince yapılan açıklamada kullanılan saygısız ve çirkin üslubu kınadığını bildirdi.

Saygısız ve çirkin üslubu kınıyorum

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Akdoğan, AA muhabirinin, 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri törenin yaşanan tartışmayla ilgili BBP'den yapılan açıklamaya yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, bunun en az kürsü tekmeleme vakayı kadar üzüntü sağlayan olduğunu vurguladı.

'Üzerinde Türk Bayrağı bulunan konuşma kürsüsünün tekmelenmesini şuursuzluk ve densizlik şekilde nitelemem, direk vakayı oluşturan şahsa ve olayın kendisine yöneliktir' ifadesini kullanan Akdoğan, şunları kaydetti:

'BBP sözcülerinin, vakayı gerçekleştiren şahsın kendileriyle hevesi olmadığına yönelik açıklamalarının arkasından yaptığım açıklamanın hiç bir yerinde BBP'ye bir atıf ve ya ima bulunmamaktadır.  'Şahsın bizimle birlikteliği yok' beyanını yalanlarcasına BBP Genel Merkezinin yaptığı açıklamada şahsıma yönelik tekrarından dahi haya duyacağım, terbiye ve edep sınırı tanımayan ifadeler yer almaktadır. Türk milletinin ulusal ve manevi değerlerinde yer almayan bu saygısız ve çirkin üslubu kınıyorum.'

'Aziz milletimizin takdirine bırakıyorum'

Söz konusu törenlere başbakan yardımcısı ve mebus yapılmaksızın evvela de defalarca katıldığına dikkati çeken Akdoğan, 'Bu törenlerin birlik ve birliktelik duygularıyla idrak edilmesi gerektiğine inanıyorum' diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şöyle konuştu:

'Kaldı ki Sayın BBP Genel Başkanı'na yönelik menfi hiç bir tavrımın söz konusu bulunmadığı bu törende protokol tribününde neden olunan taşkınlıklar ve seyircileri tahrik eden davranışlar da bununla birlikte eleştirilmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Yapılan matbuat açıklamasında bu kadar hakaretamiz ve tenkit sınırlarını aşan ifadelerde bulunulması Büyük Birlik Partisi'nin kurumsal şahsiyetine yakışmadığı bu şeklinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca temsil ettiği değerlerle de örtüşmemektedir. 

İçinde Ertuğrul Gazi, Hayme Ana, Osman Gazi bu şeklinde mühim şahsiyetlerin geçtiği bir açıklamada bu şahsiyetlerin manevi öğretileriyle hiç bağdaşmayan ölçüsüz ve sorumsuz bir üslup kullanılmasını aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber