Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 14 Mayıs 2016 - 19:28 Yorum: 0

Sazlı Cazlı Grubundan Konser

Türk ve Amerikalı sanatçılardan oluşan Sazlı Cazlı Grubu, Karadeniz 2016 programı kapsamında Zonguldak'taki Esas 67 Burda AVM'de bir konser verdi.

Sazlı Cazlı Grubundan Konser

Türk ve Amerikalı sanatçılardan oluşan Sazlı Cazlı Grubu, Karadeniz 2016 programı kapsamında Zonguldak'taki Esas 67 Burda AVM'de bir konser verdi.

Amerika Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa olarak yürütülen proje kapsamında, Zonguldak'a gelen Sazlı Cazlı Grubu, yaklaşık bir buçuk saat boyunca sahne aldı. Amerikalı ve Türk sanatçılardan oluşan grup, Esas 67 Burda AVM'deki konseriyle alkış aldı.

Karadeniz Türkülerini caz müziği eşliğinde seslendiren Yahya Geylan, "Projenin mimari Ankara Amerikan Büyükelçiliği, Amerikalı müzisyenler ile Türk müzisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Geçen sene İç Anadolu Bölgesi'nde turnemiz vardı. Bu sene Bursa'dan başladık. Sırasıyla Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ile turnemize devam edeceğiz. Bu kapsamda bütün dinleyenleri bu şehirlere bekliyoruz. Değişik bir proje caz müziği ile halk müziğini birleştirdiğimiz bir proje. Caz müziğinin armonisi üzerine Türk Müziği ve Halk Müziğinin ezgilerini serpiştirdik. Projeye geçen sene büyük şehirlerden başlamayıp Anadolu şehirlerinden başladık. Yoğun ilgi sebebiyle bu sene yenisini tekrarlıyoruz. Tepkiler çok olumlu yönde gelişiyor. Bu projenin devamını diliyoruz. İleride daha büyük projelerle izleyici ve dinleyicinin karşısında olacağız" diye konuştu.

Onur Puza, Taylor Barnett, Yahya Geylan, Stewart Todd, Ayça Kartari, Emre Kartari oluşan grup Karadeniz Türkülerini caz müziği ile harmanlayarak sergiledi. "Hekimoğlu", "Çanakkale" gibi birçok Karadeniz Türküsünü seslendiren grup, konserlerine Bartın ve Karabük ile devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber