Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Aralık 2017 - 17:23 Yorum: 0

SDÜ öğrencilerine katılım bankacılığı konferansı

SDÜ İİBF tarafından düzenlenen "Katılım Felsefesi ve Katılım Bankacılığı" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Albaraka Türk Genel Müdür...

SDÜ öğrencilerine katılım bankacılığı konferansı

SDÜ İİBF tarafından düzenlenen "Katılım Felsefesi ve Katılım Bankacılığı" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, öğrencilere sektörel konularda önemli bilgiler verdi.

İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu öğrencilerle buluştu. Hazıroğlu, katılım felsefesi, katılım bankacılığı konularında bilgiler verdi.

İnsanlığın yarını inşaya ihtiyacı var

Ağırlıklı olarak bankada çalışmasına rağmen son 5- 6 yıldır bankacılığın felsefe ve toplum boyutuyla da ilgilendiğini belirten Temel Hazıroğlu, "Bugün çağdaş dünya insanı toplumu farklı boyutlarda ele almakta, farklı yerlere getirmekte ve dönüştürmektedir. İnsan doğasından uzaklaştırılıp metalaştırılmaktadır. Dünya mülke çevrilip kapatılmaktadır. Ayrıca materyalist iktisat insanı acizleştirip, arz tarafından kaynağa, talep tarafından tüketiciye dönüştürmektedir" diyerek insanlığın yeni bir söyleme ve yarını yeniden inşa etmeye ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Yeni söz, anlayış ve inşanın temelinde insana, topluma ve eşyaya insanca bir anlayış getirmek gerektiğini vurgulayan Hazıroğlu, "Günümüzde modern iktisat anlayışına göre modern dünya insanı tamamen ve bireysel menfaatine yönelik hedefleri olan bir fert olarak tasavvur edilmektedir. Bu anlayışa göre bireyler sadece kendi menfaatlerini maksimize etme hedefi yaşamaktadırlar. Modern iktisat insanı kaynağa, metaya dönüştürmüştür" dedi.

"Katılım bankacılığı faizsizlik ilkesini temel alır"

Öğrencilere iktisat, ekonomi ve yeni kavramsallaştırma hakkında bilgiler veren Hazıroğlu şunları kaydetti: "İktisatta bir gayeye yönelme vardır. Amaçlılık, ölçü ve ölçücülük sosyal ve iktisadi kavrayışın temel unsurlarıdır. İktisat işin felsefesi, teorisidir. Ekonomi işin pratiği, uygulamasıdır."

Katılım felsefesinin altı ilkeyi temel aldığını ifade eden Temel Hazıroğlu, "Tevhid ilkesi, adalet ilkesi, mizan ilkesi, ahlak, toplum ilkesi ve emek ilkesi katılım felsefesini oluşturur. Katılım bankacılığı da faizsizlik ilkesini temel alır" ifadelerini kullandı.

Hazıroğlu, katılımcılara sermaye ve faiz durumu, faizsiz- finansman çeşitleri, katılım bankacılığı sistemi, fon toplama yöntemi, fon kullandırma yöntemi, kurumsal ve bireysel finans desteği süreçleri, kar ve zarar ortaklığı süreci hakkında bilgiler verdi.

Rektör Çarıkçı'ya ziyaret

Hazıroğlu ile beraberindekiler ayrıca, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı da makamında ziyaret etti.

SDÜ öğrencilerine katılım bankacılığı konferansı

SDÜ öğrencilerine katılım bankacılığı konferansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber