Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

SDÜ'de yolsuzluk operasyonu

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermayesi İşletme Müdürlüğünde 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddia edilen 23 kişi, 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı

SDÜ'de yolsuzluk operasyonu

ISPARTA (AA) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde 23 kişinin 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddia edildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl SDÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Y.P'nin tutuklanmasının ardından soruşturmayı genişletti. 

Yaklaşık 7 ay süren teknik takibin ardından Isparta, İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O'nun da bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin arasında, adam öldürme suçu dahil 17 suçtan aranan bir kişinin de olduğu öğrenildi. 

Adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 3 şarjör, 75 dolu fişek, sahte nüfus cüzdanı, 3 şirket kaşesi, değişik bankalara ait 9 hesap cüzdanı, çek defteri, 6 kredi kartı, 2 bankamatik kartı ele geçirildi. 

Isparta Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve Gülkent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

- 8 paravan şirket kurulduğu iddiası

Öte yandan şüphelilerin zimmetine geçirdikleri 11 milyon 465 bin lirayı İstanbul'da kurdukları 8 paravan şirket ve bankalar aracılığıyla akladıkları, daha sonra dikkat çekmemek için önce örgüt üyeleri arasında dağıttıkları, ardından tekrar toplayarak "paralel yapı"ya gönderdikleri yönünde inceleme yapıldığı kaydedildi.

Örgüt üyelerinin kimliklerini gizlemek için farklı vakıf ve cemaatlere girdikleri, ayrıca teknik takibe takılmamak için 2 bine yakın GSM hattı kullandıkları öne sürüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber