Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Şebinkarahisar'ın kültürel değerleri ortaya çıkarılacak

GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar'ın kültürel değerlerinin Kültür Rotası adlı projeyle ortaya çıkarılacağı bildirildi.Belediye Başkanı Şahin Yılancı, yaptığı açıklamada, Tarihi Kentler...

Şebinkarahisar'ın kültürel değerleri ortaya çıkarılacak

GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar'ın kültürel değerlerinin Kültür Rotası adlı projeyle ortaya çıkarılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı, yaptığı açıklamada, Tarihi Kentler Birliği kapsamında hazırladıkları Kültür Rotası projesiyle Şebinkarahisar'ın kültürel değerlerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Yılancı, "Şebinkarahisar’ın yaylası, kalenin doğal yapıda olması ve doğal yapısının her alanda korunup bozulmaması, şehre yakın olması bir farklılık yaratıyor. Behramşah Camisi, tarihi konaklarımız, içme sularımız, yiyecek ve içecekler, yöresel yemeklerimiz. Bunlar doğal olarak bu rotadaki farklarımızdır. Bir çok şehirde bulamayacağımız doğal güzellikleri bir arada Şebinkarahisar'da bulabiliyorsunuz" dedi.

Yılancı, yerel yönetim olarak Atatürk Evi Müzesi çevre düzenlemesinde sona geldiklerini ifade ederek, burayı şehir müzesine dönüştürdüklerini belirtti. 

Ayrıca 2200 rakımlı Eğribel tepesinde ağustos ayında bile rastlanılan kar yığıntılarının, iklimin ve coğrafi yapının Şebinkarahisar’a vermiş olduğu bir doğal güzellik olduğunu dile getiren Yılancı, "Şebinkarahisar'da bir günde 4 mevsimi görme imkanı da yaşanabiliyor. Bütün bunlar Kültür Rotası'nda ilçemizi ayrıcalıklı kılıyor. İlçemizde ciddi anlamda olumlu gelişmeleri belediye ve imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber