Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Ekim 2016 - 17:26 Yorum: 0

Sebze Sempozyumu’nda domates, biber, patlıcan konuşuldu

Ordu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Ziraat Fakültesinin organize ettiği 11. Ulusal Sebze Sempozyumu kapanış oturumu ile son buldu.

Sebze Sempozyumu’nda domates, biber, patlıcan konuşuldu

Ordu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Ziraat Fakültesinin organize ettiği 11. Ulusal Sebze Sempozyumu kapanış oturumu ile son buldu. Sempozyumda en çok domates, biber ve patlıcan konuşuldu.

11-13 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma Bingöl'den Kilis'e, Tekirdağ'dan Rize'ye kadar birçok ilden akademisyen, araştırmacı ve özel sektör çalışanı katıldı. Domates, kavun, hıyar, patlıcan, karpuz, kabak, ıspanak, sarımsak, fasulye, mısır, lahana, marul, maydanoz, alabaş, turp, bamya, havuç ve mantar gibi sebzeler konusunda araştırmacılar; yetiştiricilik, biyoteknoloji, gübreleme, stres fizyolojisi, hasat sonrası, muhafaza ve depolama, fizyoloji, bitki, hastalık ve zararlıları, sulama, ekonomi, topraksız tarım, tohumculukgibi birçok alanda görüş alışverişinde bulundu. En çok konuşulan konu tuzluluk stresi olurken sözlü sunularda en çok tartışılan sebze yüzde 37 ile domates yüzde 14 ile biber ve patlıcan oldu.

Sempozyumun kapanış değerlendirmesini yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Korkmaz, "Sempozyuma yaklaşık 143 araştırmacı kayıt yaptırmış. Üniversiteler, araştırma merkezleri ve özel sektörden gelen araştırmacıların oluşturdu bu sempozyum bilinmelidir en güzel şekilde yürütülmüş ve başarı ile sona ermiştir. Sempozyuma 63 poster bildirili gelmiş. Posterlere konularına göre bakıldığında ağırlıklı olarak yetiştiricilik ilk başta bulunuyor. Sözlü sunulan bildirilere baktığımızda aşılama, gübreleme, yetiştirme tekniği, bitki koruma gibi konuların eşit miktarda dağıldığı görülüyor" dedi.

Bir sonraki sebze sempozyumunun Kayseri'de yapılacağını ifade eden Korkmaz, katılımcılara 2018 yılında İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Bahçe Bitkileri Kongresine bildiri ile katılmaları önerisinde bulundu.

Sebze Sempozyumu’nda domates, biber, patlıcan konuşuldu

Sebze Sempozyumu’nda domates, biber, patlıcan konuşuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber