Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 27 Mart 2015 - 14:07 Yorum: 0

Seçim öncesi Maliye’ye kadro talebi yağdı

Seçime kısa bir süre kala, kamu kurumlarından Maliye Bakanlığı’na kadro talebi yağdı. Bakan Şimşek, ilave kadro talebinin “bakan ya da üst yönetici imzası” ile yapılmasını istedi.

Seçim öncesi Maliye’ye kadro talebi yağdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un gündeme getirdiği “AKP’li yöneticilerin yakınlarının KPSS sınavına girmeden VIP torpille kamuya alındığı” iddiasını destekleyen bir gelişme yaşandı.

Seçime 3 aydan az bir süre kala, kamu kurumlarından Maliye Bakanlığı’na kadro talebi yağdı. İlave kadro talebi, CHP’nin “kamuda taşeronlaştırmayı genişlettiği”, bu nedenle Anayasa’ya aykırılık içerdiği gerekçesiyle, Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü torba düzenlemeye dayanarak yapıldı. CHP’nin AYM’ye düzenleme, “personel çalıştırılmasına dayalı hizmetler için ihaleye çıkılmasını” öngörüyor.

YAZI GÖNDERDİ

Kadro talepleri üzerine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla bütün bakanlık, başkanlık, müsteşarlık, rektörlük ve genel müdürlüklere “genel yazı” gönderildi. Şimşek, mevzuata göre, ilave kadro taleplerinin "çok zorunlu hallerde karşılandığını" belirtirken, bazı ilave kadro taleplerinin “idarenin farklı birimleri arasında konsolidasyon sağlanmadan” ve “uygun görüş için gerekli bilgiler içermeden” yapıldığı tespitlerini sıraladı.

BAKAN İMZASI İLE GÖNDERİN

Talebinin “bakan ya da üst yönetici imzası” ile yapılmasını ve idarelerce revize edilerek yeniden gönderilmesini isteyen Şimşek, “İdareler yıl sonuna kadar yapacakları ihaleleri göz önünde bulundurarak, bu kapsamdaki taleplerini toplulaştırarak bakanlığımıza bildireceklerdir” dedi.

ŞİMŞEK: PERSONEL SAYISINI AŞACAK

Bakan Şimşek'in yazısında, “hizmet alım suretiyle bir önceki yılda çalıştırılan toplam personel sayısını aşacak söz konusu ilave taleplerin” içermesi gereken bilgiler, kalem kalem şöyle sıralandı:

"Hizmet alımına ilişkin önceki yılda fiilen çalıştırılan personel sayısı. Bu hizmetler kapsamında istihdam edilen mevcut memur, sözleşmeli personel ve işçi sayısı. Hizmet alımlarının mevcut maliyeti. Hizmet alımların finansmanında kullanılan toplam kaynak. Merkez ve taşrada çalıştırılması planlanan toplam personel sayısı. İlave ihtiyacın gerekçelerine esas teşkil edecek veriler. Yapılacak ihalelerin finansmanında kullanılacak toplam kaynak." 

Haber Kaynağı: bugün
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber