Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Sağlık 26 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

Sedef hastalarına şahtere otu tavsiyesi

Dr. Ömer Coşkun, sedef hastalarının, son derece faydalı bir bitki olan şahtere otundan yararlanabileceklerini belirtti.

Sedef hastalarına şahtere otu tavsiyesi

Dr. Ömer Coşkun, sedef hastalarının, son derece faydalı bir bitki olan şahtere otundan yararlanabileceklerini belirtti.

Dr. Coşkun, vücudun bazı bölgelerinde deride gümüş rengi, simetrik şekilli, kaşıntılı, pullu kabuklanmalar halinde kendini gösteren sedef hastalığının, yayılmadan önlem alınması ve ihmal edilmemesi gereken, psikosomatik ve otoimmün bir hastalık olduğuna işaret etti.

Sedef hastalarının stresten uzak durmaları gerektiğini söyleyen Dr. Ömer Coşkun, "Güneş ışığı, döküntülerin ortadan kalkmasında fayda sağlayacağı gibi, destekleyici bitkisel yaklaşımlarla da hastalığın etkilerini azaltmak mümkün olabilmektedir" diye konuştu.

Karaciğeri de koruyor

Bitkisel kaynakların, beslenmede önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Coşkun, "Sedef hastalığının tedavisinde yararlı olan fumarik asit içeren şahtere otu (Fumaria), yatıştırıcı ve toksin atıcı etkileriyle de sedef hastalarının yararlanabileceği mükemmel bir bitkidir. Özellikle karaciğer sağlığı üzerinde önemli faydaları olan şahtere otu, vücudu terleterek toksinlerin atılmasına, böylelikle aynı zamanda karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Dr. Ömer Coşkun, sedef hastalarının şahtere otunu çay olarak tüketebileceklerini ifade ederek, nasıl içileceğini şöyle anlattı:

"1 su bardağı sıcak suya 1 tutam kadar atılacak olan şahtere otu, 5 dakika bekletilmek suretiyle demlendikten sonra içilebilir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber