Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Mayıs 2016 - 10:28 Yorum: 0

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrenciler "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonuyla...

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrenciler "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonuyla Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Konya'nın en büyük kültür organizasyonu olma özelliğine sahip olan "Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonu tüm hızıyla devam ediyor. SEDEP yarışmalarında başarılı olan öğrenciler de etkinlik kapsamında Çanakkale'ye gitti. Konya'dan uçak ile Çanakkale'ye ulaşan öğrenciler yine aynı gün akşam Konya'ya ulaştı. Birçoğu ilk defa uçağa binmenin heyecanını taşıyan öğrenciler ziyaret ile 101 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale'yi gezdi ve tarihi yerinde yaşama fırsatı buldu.

SEDEP yürütme kurulu üyeleri ve öğretmenlerin de yer aldığı kafile, Çanakkale'de profesyonel rehberler tarafından karşılandı. Yine ilk defa deniz yolculuğu yapmanın heyecanını yaşayan öğrenciler vapur ile tarihi yarımadaya ulaştı. Tarihe şahitlik eden öğrenciler gezinin ilk kısmında 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Conkbayırı'nı ziyaret etti. Burada bu vatan için canını feda eden dedelerine dua ettiler. Ziyaretin öğleden sonraki kısmında Şehitlik Abidesi'ni ziyaret eden öğrenciler, burada günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

"TARİHİ KANLA YAZAN ŞEHİTLERİMİZE SELAM OLSUN"

"Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor" organizasyonu kapsamında SEDEP etkinlik ve yarışmalarında başarılı olan 178 öğrencinin öğretmenleriyle beraber Çanakkale'ye getirildiğini ifade eden öğretmenler, " Ziyaret ile öğrencilerimize Çanakkale ruhunu yeniden yaşatmak istedik. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz. Tarihi kalemle değil kanla yazan şehitlerimize selam olsun" dedi.

SEDEP Çat Kapı Tiyatro ekibinde görev alan Cahit Zarifoğlu İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Nisa Nur Sivas'ta gezi sonrası duygularını "Atalarımızın yadigarı şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye bizi gönderen belediye başkanına teşekkür ediyorum" diye ifade etti.

Ziyaret ile Çanakkale ruhunu yeniden yaşayan öğrencilere gezinin sonunda çekilen fotoğraflar günün anısına hediye edildi.

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Sedep Öğrencileri Çanakkale’de

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber