Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Temmuz 2014 - 15:43 Yorum: 0

Sedyeyle gitti oturarak döndü

Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Rus genç Umut, Samsun'daki tedavisinin ardından kendisine yıllardır bakan Gülsüm Kabadayı ile Antalya'daki evine geldi

Sedyeyle gitti oturarak döndü

ANTALYA (AA) - Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren Rus genç Umut, sedyeyle götürülebildiği Samsun'dan yolcu uçağıyla, kendisine ayrılan koltukta oturarak döndü. 

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren ve kamuoyunda "Umut" olarak bilinen Rus gencin, Samsun'daki fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezindeki tedavisi tamamlandı.  Umut, tanımadığı halde yıllardır kendisine bakan Gülsüm Kabadayı ile Antalya'daki evlerine geldi. 

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'daki tedaviye Umut'un olumlu yanıt verdiğini söyledi. Umut'un Antalya'dan Samsun'a giderken başını tutamadığını, oturamadığını, omuz, dirsekler ve el bileğini hareket ettiremediğini ifade eden Kabadayı, Samsun'da Umut'a yoğun bir tedavi uygulandığını dile getirdi.

- "Tuvaletinin geldiğini haber verebiliyor"

Umut'un vücut hislerinin kuvvetlendiğini anlatan Kabadayı, "Tedavinin ardından sevindirici gelişmeler gördük. Umut artık oturabiliyor, gıdıklanıyor, başını dik tutabiliyor ve sağ kolunu kaldırabiliyor. Yaşadıklarımız adeta bir mucize. Tuvaletinin geldiğini haber verebiliyor. (Anne) diye bana sesleniyor. 7 ay gibi kısa bir zamanda büyük gelişmeler oldu" dedi.

Kabadayı, Umut'un Samsun'daki tedavisi süresinde doktorların Rus müzikleri dinlettiğini ve bu müzikler sayesinde çevresindeki seslere tepki vermeye başladığını kaydetti. 

- Uçak'taki yolcular 'Bir melekle uçuyoruz" dediler

Umut'un Samsun'a ambulans uçakta sedyeyle gittiğini hatırlatan Kabadayı, şöyle konuştu:

"Samsun'daki tedavinin ardından Antalya'ya giderken de önce ambulans uçak teklif edildi ancak Umut'un artık yolcu uçağıyla yolculuk yapabileceğine karar verildi. Umut, yolcu uçağında kendisine ayrılan koltuğa oturarak Antalya'ya geldi. Uçaktaki insanlar (Bir melekle uçuyoruz) dediler. Herkes Umut'a dua etti. Benim için en güzel bayram bu bayram olacak. Çok mutluyum. İki bayramı bir arada yaşıyorum"

- Umut'un hikayesi

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı. 

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 6 yıldır ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Türk ve Rus medyasının ilgi odağı olan Umut, bir süredir Samsun'daki rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyordu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber