Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Yerel 19 Ocak 2020 - 15:13 Yorum: 0

‘Şef Anadolu’ Erzurum’a hayran kaldı

Türkiye'de mutfak çevrelerince "Şef Anadolu" ismiyle tanınan ünlü Gastronomi Uzmanı Adnan Şahin, Erzurum lezzetlerine adeta hayran kaldı.

‘Şef Anadolu’ Erzurum’a hayran kaldı

Türkiye'de mutfak çevrelerince "Şef Anadolu" ismiyle tanınan ünlü Gastronomi Uzmanı Adnan Şahin, Erzurum lezzetlerine adeta hayran kaldı. Kaleme aldığı yazılardan yaptığı televizyon programlarına varıncaya kadar Gastronomi alanında tartışmasız bir marka olan Şahin, makamında ziyaret ettiği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e hem turizm yatırımları övgüsünde bulundu, hem de yöresel lezzetleriyle Erzurum'un bir marka olduğunun altını çizdi. Türk mutfağının yurt dışında tanıtılmasında bile aktif rol oynayan isimlerden olan Adnan Şahin, dünyanın en eski yaşam coğrafyasının Anadolu olduğunu ifade ederek, bu coğrafyada 14 bin yıllık tarihsel derinliği bulunan bir sofra bulunduğunu dile getirdi.

Türk mutfağının dünyaya tanıtılması sürecinde başlıca faktörün turizm olduğunu dile getiren Gastronomi Uzmanı Adnan Şahin, Erzurum'un da bu manada çok büyük mesafeler kaydettiğini söyledi. Erzurum'un başta kış ve kış sporları olmak üzere neredeyse turizmin her alanında ortaya bir iddia koyduğunu vurgulayan Şahin, "Erzurum'da turizme yönelik olarak yapılan yatırımları gördükçe, şehrin aslında çok büyük hedeflerinin olduğunu daha iyi anlamış oldum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu bakımdan gerçekten de farkını ortaya koymuş ve şehre turizm anlamında yepyeni bir kimlik ve nitelik kazandırmış" diye konuştu.

Erzurum'un bu yönüyle bir fırsatlar şehri haline dönüştüğünü kaydeden Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i tebrik ederken, Başkan Sekmen de, ünlü Gastronomi Uzmanı Şahin'e Erzurum hedeflerinden ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Erzurum'un Mutfak Kültürü" adlı kitaptan bahsetti. Erzurum'un on binlerce yıllık tarihi geçmişinin bulunduğuna işaret eden Başkan Sekmen, "Erzurum'dan bahsederken sürekli "medeniyetler beşiği" ifadesini kullanırız. Gerçekten de bu kadim topraklar birbirinden farklı medeniyetlerin izlerini ve birikimlerini taşıyor. Dolayısıyla şehrimiz turizm alanında olduğu gibi, yöresel lezzetleri ve mutfağı ile ön plana çıkıyor. Öyle ki, bugün Türk mutfağına ait yöresel birçok lezzetin membaını büyük ölçüde Erzurum teşkil ediyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyelleri değerlendirmeye ve markalaştırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

‘Şef Anadolu’ Erzurum’a hayran kaldı

‘Şef Anadolu’ Erzurum’a hayran kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber