Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:42 Uşak’ta trafik kazası: 5 yaralı20:40 Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını tamamladı20:40 Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkuyla kutlandı20:39 TFF, Süper Lig’de 33. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı20:39 Bakan Tunç: "DEM, terör örgütüne mesafe koymalı, demokratik siyaset isteyen...20:39 Giresun’da derede sürüklenen araçta mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...
23 Nisan
Türkiye 14 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

Şehide bir yudum bin dua

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit...

Şehide bir yudum bin dua

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in anısını yaşatmak için, ailesinin isteğiyle Adana'da çeşme yaptırıldı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen (25), 10 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu beraberindeki 4 askerle şehit oldu. Eşi Çetin Yelmen'i kaybettikten bir süre sonra evladının şehit haberini alan anne Fedai Yelmen'in yüreği ikinci kez kavruldu. Geriye kalan 3 evladıyla gözyaşı döken anne Fedai Yelmen, yetkililere çağrıda bulunarak oğlunun anısını yaşatmak için Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan evlerinin önüne çeşme yaptırılmasını istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, anne Fedai Yelmen'in bu isteğini kırmayarak evinin önüne şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen anısına çeşme yaptırdı.

Çeşmenin açılış törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yanı sıra şehidin ailesi ve kent protokolü katıldı.

Törende konuşan Başkan Sözlü, ülkede huzur ve barışın devam etmesi için ödenen ağır bedellerin farkında olduklarını vurgulayarak, "Şehitlerimiz bizim şerefimizdir, onurumuzdur. Muhakkak ki, onların hafızalardaki yerini korumak gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Adana'nın şehadet noktasında cömert bir kent olduğunu belirterek, "Bu ülkeyi korumak, bu ülkeyi muhafaza etmek kolay değil. Bir bedel ödenmesi gerekiyor ve bu bedeli de her gün ödüyoruz. En kısa zamanda bu terör örgütlerinin sonu gelecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehidin ailesi, anı çeşmesinden su içip, İl Müftüsü Arif Gökce ile dua etti.

Şehidin annesi Fedai Yelmen, çeşmenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş'a sarılarak ağladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber