Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mayıs 2016 - 20:23 Yorum: 0

Şehidin Adı Okulunda Yaşayacak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Özel Harekat polisi Ömer Güney'in ismi, mezun olduğu okulun ana sınıfına...

Şehidin Adı Okulunda Yaşayacak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Özel Harekat polisi Ömer Güney'in ismi, mezun olduğu okulun ana sınıfına verildi.

31 Ocak'ta Cizre'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Ömer Güney'in ismi, ortaokulu okuduğu Celal Bayar Ortaokulu'nun ana sınıfına verildi. Güney için bir de sergi hazırlandı. Okulda düzenlenen törene şehidin babası Sami Güney, annesi Sevil Güney, Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Emekli, şube müdürleri, polis meslektaşları, öğretmenler, öğrenciler ile şehidin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende aynı okulda okuyan şehidin amcasının kızı Berre Güney'in okuduğu "Bayrak" şiiri herkesi duygulandırdı. Törende anne Sevil Güney gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende konuşan Celal Bayar Ortaokulu Müdürü Mustafa Bekar, şehidin anısını yaşatmak için okulun ana sınıfına şehidin isminin verildiğini söyledi. Bekar, "2005-2006 eğitim yılında okulumuzdan mezun olan, daha sonra polislik görevini ifa ederken ülkemizi bölmek isteyen vatan hainleri ile girdiği çatışmada ebediyete intikal eden polis memurumuz şehit Ömer Güney geride meslektaşlarını ve bizleri bıraktı. Bizler de onun anısını yaşatmak için onun hatırasına duyduğumuz saygıyı göstermek için okulumuzun ana sınıfına onun ismini verdik" dedi.

Daha sonra Okul Müdürü Mustafa Bekar, Emniyet Müdür Yardımcısı Arif Emekli ile şehidin babası Sami Güney'e birer plaket ile baba Sami Güney'e oğlunun karnesini hediye etti. Konuşmaların ardından şehit polis Ömer Güney adına hazırlanan sergi ile ana sınıfının açılışı yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber