Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Temmuz 2015 - 11:34 Yorum: 0

Şehir merkezinde hayvan besleyenlerin dikkatine

Şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar yarattığı, bu nedenle şehir merkezinde hayvan besleyenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Şehir merkezinde hayvan besleyenlerin dikkatine

MALATYA - Şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar yarattığı, bu nedenle şehir merkezinde hayvan besleyenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, görüntü ve çevre kirliliği yaratacak bu tür faaliyetlerin, ilgili kanunlar gereği meskun mahal ve mahalle aralarında yasaklandığına değinilerek şu görüşlere yer verildi:

İnsan ve çevre sağlığına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından; 1 Ocak - 30 Temmuz 2015 tarihleri arasında Malatya Merkez Yeşilyurt – Battalgazi ilçeleri ile Arapgir, Darende, Hekimhan, Kuluncak, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde denetimler yapılmış ve kurallara uymayanlar hakkında ihtar tutanakları düzenlenmiştir.

Denetimler aralıksız sürüyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca denetimler iki ayrı ekiple yapılmakta olup, gündüz 4, gece 2 olmak üzere toplam 6 ekip çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Ekipler tarafından geçtiğimiz 7 aylık süre içerisinde ahır ve besi damı bulunan yaklaşık 1000 hane kontrol edildi.

Kontroller sırasında, kendilerine verilen süre içerisinde ahır ve besi damlarını meskun mahal dışına çıkarmayan hayvan sahipleri hakkında tutanak düzenlenerek Encümene sevkedilmiş ve Encümen tarafından verilen karar doğrultusunda haklarında yasal işlem başlatılmıştır.

Hayvan sahipleri daha duyarlı olmalılar

Öte yandan yapılan açıklamada, hayvansal atıkların çevre kirliliği ile birlikte insan sağlığını da olumsuz etkilediği belirtilerek, hayvan sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmaları ve kanunlarda belirtilen şartları yerine getirmeleri istendi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber