Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Mayıs 2017 - 10:18 Yorum: 0

Şehir Mezarlığı peyzajıyla örnek oluyor

Malatya Şehir Mezarlığı, içerisinde bulunan yeşil alanları ve parkları ile bölgenin hatta Türkiye'nin örnek mezarlıklarından biri olma yolunda hızla...

Şehir Mezarlığı peyzajıyla örnek oluyor

Malatya Şehir Mezarlığı, içerisinde bulunan yeşil alanları ve parkları ile bölgenin hatta Türkiye'nin örnek mezarlıklarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Mezarlığında son yıllarda yapılan ağaçlandırma, çiçeklendirme ve çevre düzenleme çalışmaları mezarlığa farklı bir çehre kazandırdı.

Yaklaşık 3 bin dönümlük alanı, 2 parkı ve orman havası veren yeşil alanı ile insanların zaman geçirebileceği bir sosyal alan haline dönüşen Şehir Mezarlığı bunun yanında modern gasilhanesi ve hizmeti ile de bölgenin hatta Türkiye'nin parmakla gösterilen örnek mezarlıklarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ayrı bir önem verdiği Şehir Mezarlığı, son yıllarda dikilen 120 bin ağaç ile aynı zamanda şehrin akciğeri konumuna dönüşürken yapılan çalışmalar ve verilen hizmetler vatandaşların takdirini kazanıyor.

Geçirdiği büyük dönüşümle Şehir Mezarlığı, vatandaşlar tarafından sevilen bir mekan haline gelirken vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Ulukaya, eskiden mezarlığın önünden geçmeye korktuklarını ancak yapılan çalışmalarla mezarlığın vakit geçirilebilecek bir alan haline dönüştüğünü ifade ederek, Şehir Mezarlığının dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber