Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Ekim 2016 - 12:13 Yorum: 0

Şehir Tiyatroları sezonu ’Allah’ın Aslanı Hz. Hamza’ oyunuyla açtı

Sincanlı sanatseverleri bu sezon da birbirinden başarılı tiyatro oyunlarıyla buluşturacak olan Sincan Belediyesi, 2016-2017 tiyatro sezonunu "Allah'ın Aslanı...

Şehir Tiyatroları sezonu ’Allah’ın Aslanı Hz. Hamza’ oyunuyla açtı

Sincanlı sanatseverleri bu sezon da birbirinden başarılı tiyatro oyunlarıyla buluşturacak olan Sincan Belediyesi, 2016-2017 tiyatro sezonunu "Allah'ın Aslanı Hz. Hamza" oyunuyla açtı.

Sincan Belediyesi 2016-2017 tiyatro sezonuna yeni oyunu Allah'ın Aslanı Hz. Hamza ile "perde" dedi. Orhan Ay'ın yazıp yönettiği tek perdelik oyun Lale Konferans Salonu'nda sahnelendi. Sincanlı sanatseverler Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosunun yeni sezondaki ilk oyununa büyük ilgi gösterdi. Davetiyelerin ücretsiz olduğu oyun, izleyemeyenler için 23 Ekim 2016 tarihinde tekrar sahnelenecek.

Hz. Hamza'nın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sav) karşı her türlü kötülüğü yapmaya kalkışan Mekkeli müşriklere karşı duruşunu anlatan oyun, izleyicisini zaman zaman hüzünlendirdi. Oyuncular sergiledikleri başarılı performansla oyunun sonunda ayakta alkışlandı. Sincanlıların büyük beğeni ile izlediği Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2016-2017 tiyatro sezonunda Palyaço Miço, Uykucu Çomar, Badem ile Çilek, Entrikalı Dolap Komedyası ve Köprüden Önce Son Çıkış gibi yaklaşık 20 oyunu daha sahneye taşıyacak.

Sincan Belediyesi, fiziki ve sosyal yatırımlarının yanı sıra kültür ve sanat alanındaki etkinlikleriyle de vatandaşların ihtiyacını karşılıyor. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini ifade etti. Başkan Tuna, Sincan'da ağırladıkları eğitmen ve akademisyenler aracılığıyla vatandaşlara karşılaşabilecekleri sıkıntılar konusunda yol gösterici eğitimler sunduklarını belirtti. Başkan Tuna, vatandaşları birbirinden nitelikli ve kaliteli tiyatro oyunlarıyla da buluşturduklarını kaydederek, "Gerek anne ve babalara gerekse çocuklara tiyatro oyunlarıyla mesajlar vermeye çalışıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber