Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mayıs 2017 - 14:06 Yorum: 0

Şehit aileleri gaziler ve engelli dernekleri iftarda buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Konya'daki şehit ailelerini, gazileri ve engelli derneklerinin...

Şehit aileleri gaziler ve engelli dernekleri iftarda buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Konya'daki şehit ailelerini, gazileri ve engelli derneklerinin üyelerini iftar programında bir araya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek Ramazan ayında herkesin kendi mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine, yetim ve öksüz çocuklara, himayeye muhtaç insanlara ve muhacirlere özel önem vermesi gerektiğini söyledi.

"Esnaf odalarının mensupları ile iftarda buluşacağız"

Ramazan ayının insanların birbirini ağırlamasından ziyade ihtiyaç sahiplerine ulaşma vesilesi olarak değerlendirilmesi gerektiğine değinen Başkan Akyürek, Konya'da önceki yıllarda düzenledikleri mahalle iftarıyla 500 binden fazla kişiyle buluştuklarını, bu yıl da farklı bir formatta buluşmaları sürdürdüklerini dile getirdi. Ramazan ayı boyunca esnaf odalarının mensuplarıyla, meslek guruplarıyla iftar açacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, oluşturulacak halka ilişkiler masalarında dilek ve taleplerini alacaklarını ifade etti.

"Bu vatanın tapusunun altında sizlerin imzası var"

Türkiye'nin zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçtiğini aktaran Başkan Akyürek, Selçukludan bugüne kadar Anadolu'nun vatan kılınmasında en büyük payın şehitlerin ve şehit yakınlarının olduğunu dile belirtti. Başkan Akyürek, "Bu vatanın tapusunun altında sizlerin imzası var. Aynı süreçler devam ediyor. Vatan müdafaası ve vatanımıza kastedenlerin de saldırıları devam ediyor. Bu vesileyle şehitlerimizi bir defa daha Türk milleti olarak, Konya insanı olarak hayırla, rahmetle, minnetle anıyoruz. Şehit yakınlarımıza ve şehit ailelerimize de aynı şekilde şükran borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Şehit yakınlarımızın devlet olarak, yöneticiler olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Engelli vatandaşlara da seslenen Başkan Akyürek, "Onlar da şunun da bilincinde olduğumuzu biliyor. Engel ancak insanları farklılıklarından dolayı ayırt edenlerdedir. Bu bilinçle hep birlikte Konyamız da huzur, barış ve kardeşlik içinde yola devam ediyoruz. Bu Ramazan-ı Şerifin de yine birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, huzura vesile olmasını, kardeşlik duygularımızın daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"Büyükşehir'e teşekkür"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Bekdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Engelli Komisyon Başkanı ve Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da her yıl kendilerini bir araya getiren Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

Konya Valisi Yakup Canbolat ise, Ramazan'ın Konya'da her iklimiyle yaşandığını ifade ederek, "Buna vesile olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza ve bir Ramazan boyunca değişik kesimleri iftar sofrasında bir araya getiren Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şehit aileleri gaziler ve engelli dernekleri iftarda buluştu

Şehit aileleri gaziler ve engelli dernekleri iftarda buluştu

Şehit aileleri gaziler ve engelli dernekleri iftarda buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber