Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ocak 2018 - 15:58 Yorum: 0

Şehit aileleri ve gazilere ‘Devlet Övünç’ madalyası

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "15 Temmuz gecesi Bitlis sokaklarında yürüyen hiç kimse birbirine "sen Türk müsün, Kürt müsün" diye sormadı. Çünkü...

Şehit aileleri ve gazilere ‘Devlet Övünç’ madalyası

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "15 Temmuz gecesi Bitlis sokaklarında yürüyen hiç kimse birbirine "sen Türk müsün, Kürt müsün" diye sormadı. Çünkü mesele devletti, mesele bayraktı, mesele ezandı" dedi.

Vali Ustaoğlu, makamında ağırladığı gazi Maşallah Toptaş ile Şehit Muhammed Bozarslan'ın babası Maşallah Bozarslan, Şehit Mesut Ardıç'ın babası Mürsel Ardıç ve Şehit Bayram Kardaş'ın babası Medeni Kardaş'a "Devlet Övünç" madalyalarını takdim etti. Burada konuşan Vali Ustaoğlu, "Cumhurbaşkanlığımız tarafından sizlere verilmek üzere ilimizde devleti için canlarını feda eden şehitlerimize ve gazimize "Devlet Ödünç" madalyasıyla ödüllendirileceksiniz. Bu vesile ile bu millet uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz inanıyoruz ki sizler gibi yavrularını bu memleket için feda eden aileler var olduğu sürece Allah'ın izniyle kimse bizim ne bayrağımızı indirebilecek, ne de ezanlarımızı susturabilecek. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin hem bizim gönlümüzde hem de devletimizde çok ayrı bir yerleri olduğu gibi, biz inanıyoruz ki onlar Allah nezdinde ölü değiller. Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerimizdirler. İçinde geçtiğimiz bu süreçte Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim etsin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Biz biliyoruz ki 15 Temmuz'da bu memleketin bayrağı ve dirliğiyle ilgili ihanet içinde olanlara bu millet o akşam hep birlikte nasıl tanklara karşı siper durduğunu, nasıl kurşunlara karşı göğsünü siper ettiğini hep birlikte gördük. O gece bu millet Kürdü ile Türk'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile eline bayrağını alarak sokaklara dökülerek bu memlekette ezan sesinin susmaması, bu memlekette bayrağının indirilmemesi için mücadelelerini gördük. O gece tek elimizde olan devletimizin sembolü olan bayrağımızı elimize alarak yürümemizdi. Bitlis sokaklarında o gece yürüyen hiç kimse birbirine "sen Türk müsün, Kürt müsün" diye sormadı. Çünkü mesele devletti, mesele bayraktı, mesele ezandı. Bu millet işte o gece bir kez daha tarih yazarak bunu gösterdi. Yıllardır bu bölgede yaşanan terör örgütünün yaşatmak istediği acılara karşı da sizlerin yavruları başta olmak üzere canını feda ederek bu memleketin birliği için yüzlerce, binlerce şehit verdik, ama kimse de Allah'a şükür bu memleketin birliğini bozamadı, bundan sonra da bozamayacak. Tüm kahramanlarımız, Mehmetçiklerimiz ilimizin huzuru ve güveni için her türlü zor koşullara rağmen arazide vatani görevini yapıyor. Memleketimizin en kritik noktalarından sınır boylarından mücadele veren Mehmetçiklerimiz var" diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, devletin tüm kapılarının bu ailelere açık olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim gözümüzde sizler bize o şehitlerimizin birer emanetisiniz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm birimleri; şehitlerimizin birer emaneti olarak gördüğümüz siz kıymetli ailelerine her zaman kapımızın açık olduğu gibi Allah'ın izniyle tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Vali Ustaoğlu tarafından madalyası takdim edilen Şehit Bayram Kardaş'ın babası Medeni Kardaş ise, "Bugün ikinci gurur günüm. Bundan bir sene önce oğlum Bayram Kardaş Şırnak kırsalında çıkan çatışmada şehit düşmüştü. O gün oğlumun tabutu geldiği zaman ben şükürler olsun sana yarabbi dedim. Yine bugün bu madalyayı almak benim ikinci gurur günüm oldu" diye konuştu.

Valilik makamında düzenlene programa Vali İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Akbıyık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber