Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Ocak 2018 - 12:44 Yorum: 0

Şehit ailelerine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Karabük Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Cumhurbaşkanlığı'nca şehit aileleri için gönderilen "Devlet...

Şehit ailelerine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Karabük Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Cumhurbaşkanlığı'nca şehit aileleri için gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratları" sahiplerine takdim edildi.

Safranbolu ilçesinde bir restorantta düzenlenen törene, Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Baş Savcısı Ahmet Fatih Ağca, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı ve Safranbolu Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen ve Şehit Aileleri katıldı.

Vali Kemal Çeber, burada yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ettiğini söyleyerek, "Sizler, en sevdiğinizi, en yakınınızı toprağa vermenin acısını ve yine dünyanın en büyük gururunu aynı anda yaşayan şehit ailelerimizsiniz. Şehit ailesi olmak devlet için, millet için, bizler için çok büyük önem atfetmektedir. Binlerce yıllık millet tarihimizde, geleneğimizde, göreneğimizde, örfümüzde, bize öğretilenler de şehitliğin ne büyük bir mertebe olduğunu biliriz. Bunun yanı sıra dinen de şehitliğin ne anlam ifade ettiği hepimiz için malumdur. Peygamberlerimizden sonra zikredilen en ulvi makamdır şehitlik ve herkese de nasip olmayacağı ifade edilir. Sizler en büyük acıyı yaşamış insanlarsınız ama diğer taraftan da en büyük onura, şerefe ve gurura haiz insanlarsınız. Hem devletimiz, hem de vatanımız onların şahadetleri ve şehitliklerinin ulviliği üzerine ayakta durur. Bu kadar bela ile ve bu kadar musibetle biz onların yüzü, suyu hürmetine baş edebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımın bana görev kâğıdında belirttiği şekliyle sizlere selamlarını, hürmetlerini ve en derin muhabbetlerini onun temsilcisi olarak arz ediyorum. Allah sizlerden öyle evlatlar, öyle kardeşler yetiştirdiğiniz için razı olsun." dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından "Devlet Övünç Madalyası ve Beratları" takdim edildi.

Şehit ailelerine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Şehit ailelerine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber