Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Haziran 2016 - 14:13 Yorum: 0

Şehit Annesi: "Terörü Temizleyin Başka Analar Ağlamasın"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray'ın cenazesi...

Şehit Annesi: 'Terörü Temizleyin Başka Analar Ağlamasın'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi. Şehidin annesi Havva Arslangiray, törende bir komutana "Terörü temizleyin başka analar ağlamasın" diye ağıt yakıp oğlunun fotoğrafını öptü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda PKK'lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Arslangiray'ın naaşı uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. Naaş askeri cenaze aracıyla konvoy eşliğinde önce şehidin Atakent Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin annesi Havva, kız kardeşleri Sümeyye ve Fatma Arslangiray şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunup öperek gözyaşlarına boğuldu. Şehidi silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Onlar da şehidin tabutuna dokunup gözyaşlarını tutamadı. Naaş daha sonra cenaze namazının kılınacağı Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü. Burada şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzunda alana getirildi. Anne Arslangiray, yanına gelip onu teskin etmeye çalışan bir komutana "Terörü temizleyin, onları bitirin ki başka analar ağlamasın. Oğlum benim cennet kokuluydu, kuzum mis kokuluydu. Kuzum sen kalk ben yatayım. Şehit düşmüş cennete gidecek. Benim tek oğlumdu vatan uğuruna askere göndereceğim başka oğlum kalmadı" diye ağıt yakıp oğlunun göğsündeki fotoğrafını öptü.

Şehidin kız kardeşi Sümeyye Arslangiray ise "ağabey" diye ağıt yakıp göğsündeki şehidin fotoğrafını eliyle uzun süre sevdi. Bir süre sonra şehidin aynı olayda yaralanan silah arkadaşı annenin yanına gelerek ona sarıldı. Anne ağıtlar yakarak, "Oğlum en son ne dedi" diye sorup gözyaşlarına boğuldu.

Asker bir süre anneye sarıldıktan sonra cenaze namazının kılınacağı yere gitti. Daha sonra anne ve kız kardeşler şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına geldi. Anne ve kız kardeşler tabuta sarılarak ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra Adana İl Müftüsü Arif Gökce şehidin cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Buradan da cenaze aracına konarak toprağa verilmek üzere Asri Mezarlıktaki şehitliğe götürüldü. Cenaze namazına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda polis müdürü, komutan ve vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber