Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Eylül 2016 - 17:58 Yorum: 0

Şehit Astsubay Ömer Faruk Darbaş son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi...

Şehit Astsubay Ömer Faruk Darbaş son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş, gözyaşları arasında memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın naşı Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından uçakla önce Amasya'nın Merzifon ilçesine daha sonra ise konvoy eşliğinde Çorum'a getirildi.

Şehidin cenazesi Gülabibey Mahallesi'ndeki baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. Gözyaşları sel olurken şehidin Darbaş'ın babası Zekeriya Darbaş ve annesi Müberra Darbaş'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Şehit Darbaş'ın naaşı helallik alınmasının ardından askeri törenin yapılacağı Akşemsettin Camii'ne götürüldü.

Şehit Darbaş için düzenlenen cenaze törenine AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Vekili Adem Saçan, Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Necip Çarıkçıoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit olmasaydı bugün ailesiyle birlikte izne gelecekti

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın şehit olmasaydı bir süredir Diyarbakır'da polis olarak görev ağabeyinin yanında bulunan anne ve babasıyla Çorum'a izne geleceği öğrenildi. Şehit Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın liseyi bitirdikten sonra astsubaylığı tercih ettiğini ve 3 yıl önce göreve başladığı belirtildi.

İl Müftüsü Ahmet Akın'ın ikindi namazına müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın cenazesi Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Astsubay Ömer Faruk Darbaş son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Astsubay Ömer Faruk Darbaş son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Astsubay Ömer Faruk Darbaş son yolculuğuna uğurlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber