Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Haziran 2016 - 16:24 Yorum: 0

Şehit Astsubay’ın Baba Evinde Helallik Alındı

Mardin'in Derik ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna, Çorum'un...

Şehit Astsubay’ın Baba Evinde Helallik Alındı

Mardin'in Derik ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna, Çorum'un Osmancık ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramış, hain saldırıda Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna şehit düşmüştü.

Şehit astsubayın naaşı Mardin'de dün düzenlenen askeri törenin ardından uçakla önce Amasya'nın Merzifon ilçesine, daha sonra ise askeri helikopterle Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane morgundan alınan şehit uzman çavuşun cenazesi konvoy eşliğinde son kez baba ocağına getirilerek helallik alındı. Helallik alınması sırasında gözyaşları sel olurken, acılı ailenin güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehidin baba evi önünde dualar edilerek helallik alınırken, oturduğu yerden kalkarak metaneti ile şehidin tabutu başına kucağında çocuğu ile gelen şehidin eşi Nazlı Ayna, "Aslan gibi uyuyor, şerefiyle namusuyla aslan gibi uyuyor bak kızım. Sen bu adamın kızısın, sen de böyle namusunla şerefli olacaksın. Aslan kocam benim, seni çok seviyorum. Seni çok seviyorum Mustafa" dedi.

Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından cenaze töreninin yapılacağı Osmancık Hükümet Konağı bahçesine götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber