Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 19:08 Yorum: 0

Şehit başçavuşun adı konferans salonuna verildi

Şah Fırat Operasyonu'nda şehit olan Genelkurmay Foto Film Merkezi'nde görevli Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın adı, Avrasya Üniversitesindeki konferans salonuna verildi- Trabzon Valisi Öz: "Bize düşen şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onl

Şehit başçavuşun adı konferans salonuna verildi

TRABZON (AA) - Şah Fırat Operasyonu'nda şehit düşen Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın adı, Avrasya Üniversitesindeki konferans salonuna verildi.

Konferans salonunun adının Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı Konferans Salonu olarak değiştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Maçka Kaymakamı Uğur Tutkan, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, şehidin babası Mustafa Avcı, annesi Fatma Avcı ile yakınları katıldı.

Tören sırasında gözyaşlarını tutamayan şehidin anne ve babasını, yakınları teselli etmeye çalıştı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Vali Öz, Avrasya Üniversitesindeki konferans salonuna Şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın adının verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Öz, şehitlerin hakkının ödenmesi ve kanlarının karşılığının verilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bize düşen şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onların ismini, hatıralarını mümkün olduğunca yaşatmaktır. Bu, küçük ve anlamlı bir başlangıç. İnşallah bundan sonraki süreçte de şehidimizin hatırasının yaşanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Şehidimizin emaneti bizim emanetimiz olacak" dedi.

Avcı'nın şehit olduktan sonra doğan çocuğu Mustafa Alp'in, ailenin teselli kaynağı olduğunu dile getiren Öz, "Allah'tan ona sağlıklı uzun ömürler, aileye de sabırlar diliyorum. Şehidimizin emanetine millet ve devlet olarak hep sahip çıkmak için gayret göstereceğiz. Başta şehit Halit Avcı kardeşimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu da şehit Halit Avcı'nın Trabzon'un, Maçka ilçesinin ve milletin evladı olduğunu ifade ederek, "Şehidimizin annesi başta olmak üzere bütün yakınlarının yüreklerindeki acıya katılıyoruz. Şehidimiz, hepimizin yüreğinde yaşayacaktır. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ise şehitlerle ilgili konuşmanın kolay olmadığını belirterek, şehitlerin anısını yaşatmak için her zaman elinden geleni yapacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Öz, şehidin babası Mustafa Avcı'ya Türk bayrağı takdim etti.

Tören, konferans salonunun önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Bu sırada şehidin annesi Fatma Avcı gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber