Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 23 Ağustos 2016 - 19:03 Yorum: 0

Şehit korucular için tören düzenlendi

Bingöl'de merkez Ortaçanak bölgesinde PKK'lı teröristlerce girilen çatışmada şehit olan köy korucuları İdris Demir ve Tarık Aydemir için tören düzenlendi.

Şehit korucular için tören düzenlendi

Bingöl'de merkez Ortaçanak bölgesinde PKK'lı teröristlerce girilen çatışmada şehit olan köy korucuları İdris Demir ve Tarık Aydemir için tören düzenlendi. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende terör örgütü PKK'ya lanet yağdırıldı.

Bingöl Valiliği bahçesinde düzenlenen törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Belediye Başkanvekili Halim Sügü, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehit Demir ve Aydemir'in Türk bayrağına sarılı naaşları, katafalka konularak öz geçmişleri okundu. Şehit Demir'in 5, Aydemir'in ise 4 çocuk babası olduğu belirtildi.

Vali Köşger, bu vatan için çok bedeller ödendiğini belirterek, "Bedeller ödenmeye devam ediyor. Bu vatana kasteden dahili kahpeler, içimizdeki alçaklar, namussuzlar ve onları maşa olarak kullanan alçaklar şunu bilsinler ki bu vatan için, bu millet için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa, ödeyeceğiz ve burada var olmaya devam edeceğiz. Bu yiğitler, bu kahramanlar bu aslanlar olduğu sürece kimse bizlere diz çöktüremeyecektir İnşallah" dedi.

"Acımız büyük, acımızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor" diyen Vali Köşger, şunları söyledi:

"Tek tesellimiz, onların aslanlar gibi bu vatan için bu millet için şehit olmalarıdır. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bundan emin olun. Allah hepimize sabırlar versin, bu sabrımızı bozmadıkça bunların üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle."

Törenin ardından şehitlerin naaşları, ebediyete uğurlanmak üzere Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü'ne götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber