Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

Şehit oğlunun çalınan madalyasını istiyor

Adana'da şehit babası Ali Özkaynak, oğlunun 10 yıl önce çalınan Devlet Övünç Madalyası'nın bulunmasını istiyor

Şehit oğlunun çalınan madalyasını istiyor

ADANA (AA) - HAKAN ŞAHİN - Adana'da şehit babası, oğlunun 10 yıl önce çalınan Devlet Övünç Madalyası'nın bulunmasını ya da yeni madalya verilmesini istiyor.

Şehit babası Ali Özkaynak (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada oğlu Orhan Özkaynak'ın 1998 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit olduğunu hatırlattı.

Oğlunun şehit olmasının ardından Devlet Övünç Madalyası verildiğini, bu madalyaya bakarak yıllarca teselli olduklarını ifade eden Özkaynak, evine giren hırsızların madalyayı çalmasıyla hayatının kabusa döndüğünü belirtti.

Özkaynak, hırsızların evinden madalya ile 52 parça eşya çaldığını fakat hiçbirinin madalya kadar önemli olmadığını vurguladı.

- Madalya kutusu boş kaldı

Devlet Övünç Madalyası'nın kendileri için gurur kaynağı olduğunu, Şehitler Günü ve bazı özel günlerde göğsünde gururla taşıdığını anlatan Özkaynak, şunları söyledi:

''Madalyanın çalınmasıyla ailece yıkıldık. Ben üzüntüden felç oldum. Uzun süre tedavi gördüm. Daha yeni yeni konuşabiliyorum. Eşim çok üzgün. 10 yıldır şehidimin madalyasını arıyorum. Gitmediğim, başvurmadığım kurum kalmadı. O bizim gururumuzdu, tek teselli kaynağımızdı. Madalyayı götürdüler kutusu boş kaldı. Yetkililerden yeni madalya vermelerini istiyorum.''

Madalya çalındıktan sonra oğlunu rüyasında gördüğünü anlatan Özkaynak, ''Oğlum rüyama geldi, 'Hayırdır niye geldin' dedim. 'Baba madalyamı almaya geldim' dedi. Madalyanın çalındığı günden beri boş boş yaşıyoruz'' diye konuştu.

Şehidin annesi Nimet Özkaynak ise şehit yakınlarının oğullarının madalyasını göğüslerinde gururla taşıdığını, onları örünce içinin sızladığını vurguladı.

Özkaynak, madalyanın yenisinin verilmesi halinde acılarının bir nebze olsun hafifleyeceğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

- ''En kısa zamanda madalyayı sahibine teslim etmek istiyoruz''

Adana Valisi Mustafa Büyük ise Türkiye'nin varlığını aziz şehitlere ve gazilere borçlu olduğunu, bu borcun da hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti.

Madalyanın çalınmasının çok üzücü olduğunu ifade eden Büyük, ''Şehidimizin babası bana konuyu yeni iletti. Gerekli talimatı verdim. Çalınan Devlet Övünç Madalyası'nın yenisinin verilmesi için yazışmalar yapılıyor. En kısa zamanda madalyayı sahibine teslim etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber