Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak...

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül (25) için tören düzenlendi.

Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek, öz geçmişi okundu. Yapılan duaların ardından törende konuşan Komando Tugay Komutanlığında görevli Topçu Binbaşı Selahattin Baykara, tarih boyunca hür yaşamış olan Türk milletinin fertlerinin, hürriyetini korumak için şehitlik mertebesine kavuşmaktan bir an bile tereddüt göstermediğini belirtti.

"Şehitlerimizin bu kutsal emanetini aynı fedakarlık duyguları içinde taşımaktan ve kararlı olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyen Baykara, "Bugün ay yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırmak, her karış toprağı kanla sulanan vatanın bölünmez bütünlüğünü devam ettirmek, ezelden gelip ebediyete kadar yaşayacak Türk milletinin bağımsızlık, namus, haysiyet ve can güvenliğini korumak için kendisine tevdi edilen görevleri feragat ve fedakarlıkla yaparken şehitlik mertebesine ulaşarak aramızdan ayrılan şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül'ü son yolculuğuna uğurluyoruz. Tarih boyunca hür yaşamış olan Türk milletinin fertleri hürriyetini korumak için, şehitlik mertebesine kavuşmaktan bir an bile tereddüt göstermemiştir. Şehitlerimizin bu kutsal emanetini aynı fedakarlık duyguları içinde taşımaktan ve kararlı olduğumuzdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ey şehit kardeşim, sen vatanı korumak için şehit oldun. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış vatan toprağı. Senden sonra da her ne pahasına olursa olsun dalgalanacaktır. Uğruna şehit olduğun bu vatan ve cumhuriyet mevcudiyetimizin esası olarak sonsuza denk yaşatılacak. Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri vatanı ve cumhuriyeti korumak için dimdik ayaktadır. Ruhun şad olsun" dedi.

İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin cenaze namazını kıldırması ve dua okumasının ardından, şehidin naaşı memleketi Isparta'ya uğurlandı.

Törene, Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Ahmet Şeker ve Salih Altun, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Olan Uzman Onbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber