Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 16:38 Yorum: 0

Şehit polisin kalbi 6 aydır yapay kalple yaşayan gence nakledildi

Bursa'da 21 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis Hayrettin Yılmaz'ın kalbi, 6 aydır yapay kalple yaşayan Abdullah Toprak'a nakledildi.

Şehit polisin kalbi 6 aydır yapay kalple yaşayan gence nakledildi

Bursa'da 21 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis Hayrettin Yılmaz'ın kalbi, 6 aydır yapay kalple yaşayan Abdullah Toprak'a nakledildi.

21 Ekim'de Bursa'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Yunus ekiplerinden polis memuru Hayrettin Yılmaz'ın kalbi 6 aydır yapay kalple yaşayan Abdullah Toprak'ta atacak. Şehit polisin kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesindeki operasayonla üniversiteye hazırlandığı yıl rahatsızlığını öğrenen ve 6 aydır yapay kalple yaşayan Abdullah Toprak'a nakledildi.

Yaşadıkları zorlu süreci anlatan Abdullah Toprak'ın annesi Fatma Toprak, "1,5 yılı geçti organ bekliyorduk. Üniversiteye hazırlanıyordu. Bir gün geldi anne ben rahatsızım dedi. Acile götürdüm, getirdim ve yine yatamadı. Midesi bulanıyordu. Tekrar doktora götürdük. Doktor muayene etti ve midesinde bir şey yok dedi. Ben de sürekli kusuyor, ne yapmamız gerek diye sordum. Kalbine baktı ve 1 ay önce grip olmuş, kalbine vurmuş dedi. Sonra başka bir hastaneye götürdüm. Orada eko çektirdik. Doktor, "Oğlun çok hasta, Antakya Araştırma Hastanesine götür" dedi. Daha sonra oraya gittik, muayene ettiler. Yoğun bakıma alınması gerektiğini söylediler. Bize üç yer önerdiler ama özellikle Ankara'ya getirmemizi istediler. Bende bir yer bilmiyordum. Buraya geldik. Yapay kalp taktılar. Süreç çok zordu. Evlattır, çok zordur. Allah herkesten razı olsun. Organ bağışı olması şart. Herkes duyarlı olsun, bağışta bulunsun" ifadelerini kullandı.

Ankara'ya gelip 3 ay burada kaldıklarını belirten Toprak, "Yapay kalp taktılar. Eve gittik. 1 ay sonra tekrar kontrole geldik. 2 ay sonra tekrar kontrole gelin dediler. Tekrar geldik. Eko çekilirken kalbi durdu. Yoğun bakıma çektiler, şok verdiler ve pil taktılar o sırada. 1 ay da o şekilde yattı. 6 aydır bekliyoruz. Eve de gönderemiyorlar durumu kritik diye" şeklinde konuştu.

'Ailesine binlerce kez teşekkür ediyorum'

Şehit polisin kazasından sonra doktorun gelip bir nakil olduğunu söylediğini kaydeden Toprak, "Doktoru geldi ve bir nakil olduğunu söyledi. Fakat başkasına da olabileceğini söyledi. Sabaha kadar uyumadık, bekledik. Sabah 3 gibi nakil için hazır olun dediler. 4'te ameliyathaneye aldılar. Doktorlar, hemşireler çok ilgilendi. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Organ naklinde herkesin duyarlı olması gerekiyor. Herkesin bağış yapması gerekiyor. İlla başına gelmek için beklememek gerekiyor. Polisimizden nakil yapıldı. 1 yıl önce vasiyet etmiş ailesine. Ben ölürsem vasiyetim budur demiş. Ailesine binlerce kez teşekkür ediyorum. Allah sabır versin, mekanı cennet olsun. Kendisi bilinçliymiş ki böyle bir bağışta bulunmuş" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber