Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Ekim 2014 - 16:54 Yorum: 0

Şehit Polislere Başsağlığı Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci oturumunu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Şehit Polislere Başsağlığı Mesajı

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci oturumunu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlık etti.

ŞEHİT POLİSLERE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste gündem maddelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kısa bir konuşma yaptı. Başkan Çakır, görevden dönerken Sivas’ta yaşanan kaza sonucu şehit olan 3 polis için Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan olaylara da değinen Başkan Çakır, Malatya’nın huzur kenti olduğunu belirterek, “Bayram sonrası ülkemizde yaşanan tatsız olaylar hepimizi çok üzdü. Malatya’daki huzurun, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin diğer kentlerimize örnek olmasını diliyorum. Bizim de amacımız kentimizde bu güven ortamını sağlayarak vatandaşlarımızı mutlu etmektir” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ

Meclis toplantısında gündemde yer alan maddelerin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara bazı maddelerde gelecek toplantıya ertelendi.

Gündemde yer alan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesinde olan Şeyhbayram Mahallesi Cem Evi karşısında bulunan arazinin park yapımı için Yeşilyurt Belediyesi’ne devrine karar verildi.

Gündem maddeleri içinde yer alan; MABESEM merkezinin alt katında 500 m2’lik kısmının Kültür Hizmetleri A.Ş.’ye verilmesi kabul edilirken, Abdullah Gül Parkı içerisinde bulunan ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce kullanılan binanın tekrar Çocuk Şube Müdürlüğüne, İnönü Kapalı Çarşı girişinde bulanan ve E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun kullandığı bağımsız bölümün de yine E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na tahsis edildi.

İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanlıkları’nın, görev ve çalışma yönetmeliği hakkındaki komisyon raporları görüşülerek kabul edilirken, Mania Planı hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu da görüşülerek kabul edildi.

 

İlim Yayma Cemiyeti’nin “Geleceğe Güvenle Yürümek” projesine ortak olunması hususunda verilen teklif de görüşülerek kabul edildi.

 

2. Oturum 16 Ekim’de

 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu 16 Ekim Perşembe günü saat 14.00’de, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirecek.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber