Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Haziran 2016 - 14:13 Yorum: 0

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç, memleketi Çorum'da...

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerlere kurulan hain pusuda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un (36) cenazesi Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün saat 11.30'da hastane morgundan alınan şehit Erkoç'un cenazesi konvoy eşliğinde son kez baba ocağına getirilerek helallik alındı.

ŞEHİT AİLESİ BİRBİRİNE KENETLENDİ

Baba ocağında helallik alınması sırasında şehidin ailesi birbirine kenetlendi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede baba Hüseyin, anne Gülseren eşi Gülay'ın güçlükle ayakta dururken şehit kızı Aybüke zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı, oğlu Hüseyin Emre'nin ise olup bitenleri meraklı gözlerle izlediği görüldü. Cenaze aracının Akşemsettin Camii'ne hareket etmesinin ardından şehidin eşi ve kardeşleri ile diğer yakınları kol kola girerek bir süre cenaze aracının ardından yürüdü.

Şehidin cenazesi Akşemseddin Camii'ne getirildikten sonra camiye gelen aile, Erkoç'un tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Anne Gülseren Erkoç oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşı dökerken, Gülay Erkoç ise uzun süre şehit eşinin tabutuna sarıldı.

Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç için Akşemsettin Cami'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili İlksen Ceritoğlu, CHP Tokat milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üst düzey askeri ve polis yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi Çorum şehitliğinde toprağa verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber