Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Eylül 2014 - 11:35 Yorum: 0

Şehit yakını ve gazilerin atamaları 2 Ekim'e ertelendi

Gaziler ile gazi ve şehit yakınlarının istihdamına yönelik atamalar, TBMM'de 1 Ekim'de düzenlenecek yeni yasama yılı açılış programı dolayısıyla 2 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Şehit yakını ve gazilerin atamaları 2 Ekim'e ertelendi

Gaziler ile gazi ve şehit yakınlarının istihdamına yönelik atamalar, TBMM'de 1 Ekim'de düzenlenecek yeni yasama yılı açılış programı dolayısıyla, 2 Ekim Perşembe yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılacak 2 bin 500 gazi ile gazi ve şehit yakınının atamasının, 1 Ekim Çarşamba gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

Alınan bilgiye göre, yeni yasama yılının 1 Ekim Çarşamba başlaması dolayısıyla TBMM'de düzenlenecek program dolayısıyla atama töreninin, 2 Ekim Perşembe yapılması kararlaştırıldı.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 3 bin 500 gazi ile gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamına yönelik ilk grup atamaların geçen temmuz ayında yapılmasının ardından, ikinci küme atamalarla 2 bin 500 insana daha kamuda iş olanağı sağlanacak.

İstihdam hakkı sahiplerinin ilk il tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek atamalarla, 2 bin 500 kişi kamu müessese ve kuruluşlarındaki uygun memur, işçi yahut hizmetli kadrolarına yerleştirilecek.  

İkinci küme atamalar dolayısıyla 2 Ekim Perşembe düzenlenecek törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da katılması planlanıyor.

Atama sonuçları, Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinden duyurulacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber