Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2016 - 11:28 Yorum: 0

Şehitkamil Halk Oyunlarında hız kesmiyor

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 2016-2017 sezonunda faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Şehitkamil Halk Oyunlarında hız kesmiyor

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 2016-2017 sezonunda faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep halk kültürünün başarıyla tanıtılmasında çalışmalarını aralıksız sürdüren yeşil-siyahlı topluluk, yeni dönem çalışmaları için başlatılan kurs kayıtları,her yaş grubundan büyük ilgi görüyor.

2016 yılı yaz spor okullarında yüzlerce minik öğrenciye halk oyunlarını sevdirerek öğreten Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nda 2016-2017 sezonu kış dönemi faaliyetleri 24 Eylül 2016 Cumartesi günü Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde çalacak ilk ders zili ile start alacak.

Sahne aldığı her platformda Gaziantep halk kültürünü başarıyla tanıtan yeşil-siyahlı topluluğun yeni dönem eğitim programında yine Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları çalışmaları da gerçekleştirilecek. Zeybek'ten, Adıyaman yöresine, Karadeniz horon havalarından, Güneydoğu halaylarına kadar birçok farklı kültürden izler taşıyacak çalışmaların ardından katılımcı öğrenciler, keyifle öğrendikleri oyunları profesyonel bir sahne gösterisinde yörelere göre hazırlanan koreografilerle sahneleme fırsatı elde edecek.

Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun 2016-2017 kış sezonu faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren yeşil-siyahlı yemenilerin tecrübeli antrenörü Sait Koca, yeni dönemde de geçmiş sezonlarda olduğu gibi yoğun bir faaliyet programının kendilerini beklediğini belirtti. Koca, "Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu faaliyetlerine yeni dönemde de hız kesmeden devam edecek. 2016-2017 sezonunda bizleri yoğun bir faaliyet programı bekliyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı'nın organize edeceği kulüpler arası yarışmalar, spor okulu faaliyetleri, festival ve şenlik etkinlikleri, yörelere özgü sahne gösterileri yine faaliyetlerimiz içerisinde yer alacak. Çalışmalarımız, 7'den 70'e herkesten büyük ilgi görüyor. Geniş bir oyuncu portföyüne sahibiz. Tüm çalışmalarımızı büyük bir disiplin, uyum ve keyifle gerçekleştiriyoruz. Tüm faktörler yan yana gelince başarı kaçınılmaz oluyor. Elbette gerek başarılı temsil gücünün oluşmasında gerekse de yer aldığımız tüm platformlarda sergilenen üst düzey performanslarda Şehitkamil Belediyemizin desteği, katkısı çok büyük. Gaziantep halk oyunları kültürünün tüm renkleri ile başarıyla tanıtılmasına yapmış olduğu büyük katkı ve yılın her anında faaliyetlerimize verdiği büyük desteklerden dolayı şahsım ve oyuncu topluluğumuz adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönem çalışmalarımıza tüm Gaziantepli halk oyunları sevdalılarını davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Halk Oyunlarında hız kesmiyor

Şehitkamil Halk Oyunlarında hız kesmiyor

Şehitkamil Halk Oyunlarında hız kesmiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber