Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:48 Yorum: 0

Şehitkamil Personellerine İlk Yardım Eğitimi

Şehitkamil Belediyesi ve DC-İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle Şehitkamil Belediye Personellerine "İlk yardım Eğitimi" veriliyor.

Şehitkamil Personellerine İlk Yardım Eğitimi

Şehitkamil Belediyesi ve DC-İlk Yardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle Şehitkamil Belediye Personellerine "İlk yardım Eğitimi" veriliyor. Uygulamalı eğitime katılan belediye personeline, yapılacak yazılı sınavın ardından Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım eğitimi sertifikası verilecek.

DC-İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren ilk yardım eğitimine Şehitkamil Belediyesine bağlı birimlerde çok sayıda görevli personel katıldı. DC-İlk Yardım Eğitim Merkezi İlkyardım Eğitmeni Hakkı Halhallı tarafından verilen eğitimlerde personellere, ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, Heimlich manevrası, şok pozisyonu, koma pozisyonu, hasta ve yaralı taşıma teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde ayrıca kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilkyardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilkyardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, konuları da anlatıldı. Seminere katılıp, sınavda başarı gösteren personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

İLKYARDIM EĞİTİMİYLE, ARTIK DAHA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE HAREKET EDECEĞİZ

Eğitime katılan Şehitkamil Belediye personelleri, "Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle ilkyardım eğitimi alıyoruz. Burada ilk yardım ile ilgili önemli bilgiler aldık. Kaza anında yaralıya nasıl ve ne şekilde müdahale etmemiz gerektiği konusunda doğru bildiğimiz yanlışları öğrendik. Yaralıya müdahale etmemiz konusunda öncelikle can güvenliğimizi alıp etrafa kendimizi birer sağlıkçı olarak tanıtarak yaralı vatandaşımıza yaklaşmamız gerekiyor. Daha sonra yaralının bilinci yerinde olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Şayet yaralının bilinci yerinde değil ve nefes alamıyorsa, ağız içini kontrol edip, dili boğazına kaçmışsa, dilini düzeltmemiz gerekiyor. Eğer yaralı hala nefes alamıyorsa, kalp masajı uygulayıp daha sonra suni teneffüs uygulamamız gerekiyor. Bu uygulamayı ambulans gelene kadar ya da gücümüz tükenene kadar yerine getirmemiz gerekiyor. Bizler sürekli trafikte olduğumuz için kaza ve diğer yaralamalı olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. İlk yardım ile ilgili herhangi bir bilgimiz olmadığı için yaralıya müdahale edemiyorduk veya doğru bildiğimiz yanlışları uygulayarak, yaralı vatandaşımızın daha kötüleşmesine yol açabiliyorduk. Buradan almış olduğumuz ilkyardım eğitimiyle, artık daha bilinçli bir şekilde hareket edeceğiz. Böylesine anlamlı bir eğitime katıldığımızdan dolayı çok mutluyuz. Bizlere bu hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadılolğu'na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şehitkamil Personellerine İlk Yardım Eğitimi

Şehitkamil Personellerine İlk Yardım Eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber