Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Ağustos 2017 - 18:48 Yorum: 0

Şehitkamil’de "Sağlığa Adım At" etkinliği

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde toplumun bilinçli v esürdürebilir spor alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Sağlığa Adım At" etkinliği düzenleniyor.

Şehitkamil’de 'Sağlığa Adım At' etkinliği

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde toplumun bilinçli v esürdürebilir spor alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Sağlığa Adım At" etkinliği düzenleniyor.

7'den 70'e herkesi yaşam boyu spor yapmaya davet eden ve bu güne kadar yürüttüğü sportif projelerle binlerce kişinin sürdürülebilir spor yapma alışkanlığı kazanmasına büyük katkı sağlayan Şehitkamil Belediyesi, yeni bir sağlıklı yaşam hareketine start veriyor. İlçenin 18 farklı noktasında hizmet veren spor merkezleri, dört mevsim boyunca aralıksız olarak eğitim faaliyetlerine devam eden spor okulları ve hafta sonu alışveriş merkezlerinde yürütülen sportif çalışmalara ve uygulamalara ek olarak 21 Ağustos 2017 Pazartesi tarihinden itibaren Recep Tayyip Erdoğan Parkında 2 farklı seans halinde vatandaşlara uzman antrenörler eşliğinde spor yapma imkanı sunacak olan Şehitkamil Belediyesi, daha sağlıklı ve zinde bir yaşam için sportif faaliyetlerin önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

Düzenli spor için profesyonel destek

Bireylerin düzenli spor yaparak gün içerisinde hareketsiz yaşamın insan vücudu üzerindeki olumsuz etkilerinden arınabilmeleri ardına sportif etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 21 Ağustos 2017 Pazartesi tarihinden itibaren Recep Tayyip Erdoğan Parkında gerçekleştirilecek olan "Sağlığa Adım At" etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Düzenli olarak spor yapmanın insan vücudu üzerindeki olumlu etkileri saymakla ifade edilmeyecek kadar çok. Uzmanların tespitlerine göre gün içerisinde 30 dakikanın üzerinde adım atmak kalp krizi riskini azaltıyor, kasları ve kemikleri güçlendiriyor, yağ oranını azaltıyor, nefes alış verişimizi ve kan basıncını daha düzenli kılıyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, vücudumuzun daha fazla mutluluk hormonu salgılamasını sağlıyor. Hareketli yaşamın tüm bu olumlu etkilerini göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı, zinde ve mutlu kalmaları adına sportif projelerimizi ve etkinliklerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu güne kadar yürüttüğümüz sportif çalışmalara ek olarak 21 Ağustos 2017 Pazartesi gününden itibaren yenilme çalışmalarıyla sportif etkinlikler için çok daha elverişli hale getirdiğimiz Recep Tayyip Erdoğan Parkında "Sağlığa Adım At" etkinliğini başlatıyoruz. Bu etkinlik kapsamında haftanın 6 günü Sabah 06:30 - 08:00 saatleri arasında yine akşamları 20:00 - 21:30 saatleri arasında alanında uzman eğitmen arkadaşlarımız sportif faaliyetlerle halkımızla buluşacak. İlerleyen dönemlerde ise bu etkinliği ilçemizin farklı lokasyonlarında bulunan parkla taşmayı planlıyoruz."

"Beslenme alışkanlıkları konusunda da bilgilendireceğiz"

Sağlığa Adım At etkinliğinde görev yapacak olan spor eğitimlerinden Hakan Turak, yürütecekleri sportif çalışmalara ek olarak sportif çalışmalara katılacak olan vatandaşlara beslenme ve dinlenme konusunda bilgi aktaracaklarını belirtti. Turak, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, " Etkinlik süresi boyunca arzu eden vatandaşlarımızın vücut kitle indekslerini ölçeceğiz, yine alanda gerçekleştireceğimiz bireysel testlerin ardından etkinliklere katılacak olan vatandaşlarımıza antrenman planlaması, düzenli beslenme ve dinlenme ilkleri konusunda bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber