Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 11:43 Yorum: 0

Şehitkamil’den “Öyküsel Terapi” konulu konferans

Şehitkamil Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Üniversite öğrencileri ve Rehber Öğretmenlerine yönelik Öyküsel Terapi "Travma Yaşayan...

Şehitkamil’den “Öyküsel Terapi” konulu konferans

Şehitkamil Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Üniversite öğrencileri ve Rehber Öğretmenlerine yönelik Öyküsel Terapi "Travma Yaşayan Çocuklarla ve Gençlerle Çalışmak" konulu, "Psikoloji Çözümleri 3" adlı konferans verildi.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Öyküsel Terapi "Travma Yaşayan Çocuklarla ve Gençlerle Çalışmak" konulu "Psikoloji Çözümleri 3" adlı konferansa, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrencileri ile Gaziantep il genelindeki okullarda görev yapan Rehber Öğretmenleri katıldı. Öyküsel Terapinin iki dev ismi Dulwich Center Yayınevi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cheryl Ann White ile Dulwich Center Yayınevi üyesi yazar-editör Dr. David James Denborough konuşmacı olarak katıldı. Yazar-editör Dr. David James Denborough katılımcılara, travma yaşayan çocuklar ve gençlerle düzenli iletişimin kurulmasının yollarını anlattı. Dr. David James Denborough katılımcılara ayrıca travma yaşamış birey, grup ve toplumlara cevap vermek, ıbuka travmasının danışmanlarının narrative pratikleri ve aile terapisi konuları hakkında slayt şeklinde bilgiler verdi. Yaklaşık 1 saat süren konferans katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.

'Biz rehber öğretmenleri için önemli bir konferanstı'

Konferansa katılan Rehber Öğretmenleri "Şehitkamil Belediyesinin ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Öyküsel Terapi "Travma Yaşayan Çocuklarla ve Gençlerle Çalışmak" konulu konferansa katıldık. Öykü terapiyle ilgili önemli bilgiler aldık. Biz rehber öğretmenleri için önemli bir konferanstı. Öyküsel terapi kitaplardan okuyarak, çok anlaşılacak bir şey değil. Uygulamalı olarak, tam kökeninden gelmiş insanlardan bu konuları dinlemek insan hafızasına daha iyi yerleşiyor. Bu konferansla birçok şeyi öğrendiğimizi düşünüyoruz. Yabancı meslektaşlarımız bizlere çok anlamlı bilgiler sundu. İlk olarak çocukların korkularını yenebilmeleri için neler yapmamız gerektiği, nasıl taktikler uygulanabileceği konusunda eğitici bilgiler verildi. İnanıyoruz ki bu konferansın hem bizlere hem de öğrencilere katkısı çok büyük olacaktır. Çünkü öğrencilerin korkuları çok fazla ve okula gelmek istemeyen öğrenciler var, sınavlarla ilgili sıkıntı yaşayan öğrenciler var, ailesinden baskı gören öğrenciler var, çalıştırılmak zorunda kalan öğrenciler var. Yani çeşit çeşit korku içerisinde olan öğrenciler var. Bu korkularla nasıl başa çıkılır, bu korkular nasıl giderilir, bunlarla ilgili gerçekten güzel bir eğitim oldu. Yani öğrencilerin korkularıyla baş edebileceğini fark ettirme açısından çok önemli bilgiler aldık. Gayet güzel yararlandık ve bunu da okullarda uygulayacağız. Bu konuda hem Şehitkamil Belediyemize hem de Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne yapmış olduğu bu konferanstan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Konferansın ardından, Dulwich Center Yayınevi üyesi yazar-editör Dr. David James Denborough katılımcıların sorularını yanıtladı.

Şehitkamil’den “Öyküsel Terapi” konulu konferans

Şehitkamil’den “Öyküsel Terapi” konulu konferans

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber