Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mart 2015 - 09:33 Yorum: 0

Şehitkamil'e yeni kentsel dönüşüm alanı

GAZİANTEP (AA) -  Şehitkamil Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, Umut Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.Belediyeden...

Şehitkamil'e yeni kentsel dönüşüm alanı

GAZİANTEP (AA) -  Şehitkamil Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, Umut Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, TOKİ ile yapılan protokol ile kentsel dönüşümü yapılacak Umut Mahallesi’ne yeni konutlar yapılacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TOKİ mülkiyetinde bulunan ve konut yapımında kullanılacak olan 74 bin metrekare alanın Şehitkamil Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerinde kullanılmak üzere protokol imzaladı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Fadıloğlu, söz konusu alanda konutların yüzde 25'i peşin, yüzde 40'ı peşin ve yüzde 60'ı peşin olmak üzere 3 seçenekten birinin tercih edilerek 120 aya kadar vade seçeneğiyle ev sahibi olma imkanı sunulacağını belirtti.

Gaziantep'in sanayisi ve ticaretiyle büyüyen bir şehir olduğunu ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Yoğun göç alan bir şehrin aynı zamanda da konut ihtiyacı her gün günden güne artıyor. Özel sektörün yanında TOKİ’ninde desteğini koymak adına yapılan bu çalışmada, belediyeyle yapmış olduğumuz bu protokol çerçevesinde İnşallah vatandaşlarımız yıkılan evlerinin yerine sorunsuz şekilde ev almış olacaklar. Bu konutlarında bu şekilde planlanmış olması, Türkiye’de örnek bir proje oldu. Ben tekrar TOKİ Başkanının şahsında bu protokolde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber