Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

Şehitkamilli sporculara çevre bilinci aşılandı

Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda eğitim gören sporcu öğrencilere çevre bilinci aşılandı.

Şehitkamilli sporculara çevre bilinci aşılandı

Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda eğitim gören sporcu öğrencilere çevre bilinci aşılandı. MÖP Geri Kazanım Projesi ilgili bilgiler alan geleceğin şampiyonları, sosyal hayatlarında gönüllü çevre koruma elçisi olarak görev yapacak.

Geri dönüşümün önemi ve faydaları anlatıldı

Çevre alanında yaptığı çalışmalarla gelecek nesillere rengarenk bir ilçe bırakmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, MÖP Geri Kazanım Projesi ile çocuk ve genç yaştaki öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatarak çevre bilinci aşılıyor. Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli uzmanlar, 7 farklı branşta eğitim gören yaz spor okulu öğrencilerine "geri dönüşümün önemi ve faydalarını" kapsayan bir eğitim verdi. Öğrenciler, büyük bir dikkatle anlatılanları dinledi. Yetkililer, öğrencilerden MÖP'leri MÖP kutusuna, çöpleri çöp kutusuna atmalarını istedi. Bilgilendirme sonrası öğrencilere, MÖP Geri Kazanım Projesi ile geri dönüşümü yapılan atıklardan üretilen, cetvel, silgi, kalem, kalemtıraş ve yeşeren kalem hediye edildi.

'Spor okullarımızda çevreye duyarlı öğrenciler yetişecek'

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediyesi Basketbol Spor Okulu Antrenörlerinden Saadet Öztütüncü, eğitime katılan tüm öğrencilerinin kendi gelecekleri adına çok faydalı bilgiler edindiklerini dile getirdi. Öztütüncü, "Tüm sporcu öğrencilerimizin hem fiziksel hem de manevi anlamda gelişmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle pratik eğitimler kadar teorik eğitimlere de büyük önem veriyoruz. Sporcularımız, bu gün MÖP Geri Kazanım Projesi ile ilgili bilgileri eğlenerek öğrendi. Bence tüm sporcularımız bu bilgileri uzun süre unutmayacak. Öğrencilerimiz, evlerinde, okullarında, sosyal çevrelerinde geri dönüşüm bilincinin gelişmesi adına gayret göstereceklerdir. Tüm spor okulu öğrencilerimiz adına eğitimin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

'Ailemize ve arkdaşlarımıza dönüşümü anlatacağız'

Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilen geri dönüşüm konulu eğitime katılan basketbol branşı öğrencisi Seda Örs, Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda farklı alanlarda çok yönlü eğitime tabi tutulduklarını söyledi. Yaz spor okullarının start aldığı ilk günden itibaren günlük hayatta uygulayabilecekleri bir çok bilgi edindiklerini belirten Örs, "Şehitkamil Belediyemizin geri dönüşüm projesiyle ilgili uzmanlardan detaylı bilgiler aldık. MÖP'ün doğal kaynaklarımızı koruyarak, enerji tasarrufu sağladığını öğrendik. Bundan sonraki süreçte de biz de ailemiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza geri dönüşümün önemini anlatacağız. Çevre koruma bilincinin toplumun her kademesinde yaygınlaşması önemli. Bizler de bu konuda gönüllü bir elçi olarak görev yapacağız. Şehitkamil Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda çalışmalara başladığımız ilk günden itibaren günlük hayatta da rahatlıkla kullanabileceğimiz çok faydalı bilgiler edindik. Tüm bu imkanları bize sağladığı için başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehitkamilli sporculara çevre bilinci aşılandı

Şehitkamilli sporculara çevre bilinci aşılandı

Şehitkamilli sporculara çevre bilinci aşılandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber